2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Sport

48 milliárdért szerezte meg Coutinhót a Barca

Megtörtént, aminek meg kellett történnie: az FC Barcelona brutális átigazolási díjért megszerezte a Liverpooltól Philippe Coutinhót.

A brazil támadó, akit a középpályán is be lehet vetni, 160 millió euróért (körülbelül 48 milliárd forint) cserélt klubot, miután a katalán klub nyár óta ostromolta. A szupersztár már akkor lelépett volna a Pooltól, ám az angolok megakadályozták a transzfert, de ezzel csak időt nyertek, ugyanis Coutinho azóta is arra várt, hogy álmai csapatához, a Barcához mehessen.


Már szombaton napközben lehetett sejteni, hogy valami készül, ugyanis a játékos nem tartott a liverpooli együttessel a dubaji edzőtáborba, sőt ehelyett még aznap este átrepült Barcelonába, hogy ügynökével elvégezz az utolsó simításokat a szerződésén.

A 25 éves játékost alaposan bebiztosította a Barcelona: 400 millió euróban szabta meg a kivásárlási árát.

A tegnapi, lapzártánk után véget érő Levante elleni meccsen még nem léphetett pályára, de mérget vehetünk rá, és és főként a Barca-szurkolók, hogy Coutinho hamarosan bemutatkozhat új csapatában.

 

EPA/PETER POWELL

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.

  • Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége. A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre. A szövetség úgy ítéli meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett „fiatal-szabály” jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést.