EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

A babát lefejező nő anyja: Nem gyilkosnak neveltem a lányom

Megszólalt a Lokálnak a csecsemőgyilkossággal gyanúsított pásztói nő édesanyja, aki a híradóból tudta meg, hogy a lánya milyen borzalmas dolgot tett. Családja a pásztói nagyszülőkhöz költözött, egyelőre ők segítenek a három gyerek nevelésében.

Újra föl kell építenie az életét annak a háromgyermekes pásztói édesapának, akinek feleségét, H. Mónikát csecsemőgyilkossággal gyanúsítja a rendőrség. A 34 éves nő miután világra hozta fiúgyermekét, levágta a fejét. Mónika az előző kapcsolatából egy nyolcéves fiút hozott az új házasságába, a középső fia öt-, a legkisebb pedig alig egyéves. A férfit a munkája Budapestre szólította, mindennap ingázott a főváros és Pásztó között.


– Átsírtam az egész éjszakát, el se tudom hinni, hogy a lányom ilyen borzalmas dolgot tett, hiszen nem ilyennek neveltem őt – panaszolta a Lokálnak H. Mónika édesanyja. – Bár Mónikáék nehéz anyagi helyzetben éltek, imádták a gyerekeket. Márk, a nagyobbik nyolcéves, ő már iskolás, János öt-, míg Bence, a legkisebb alig egyéves. Szegények nem is sejtik, hogy sokáig nem láthatják az anyjukat. A vejem döbbenten hallgatta, amikor a rendőrök elmesélték, hogy Mónika mit tett. Ő nem is sejtette, hogy Mónika terhes volt, azt pedig végképp nem tudta, hogy szült és ilyen módon szabadult meg a csecsemőtől. A vejem most átvitte a három gyereket pásztói szüleihez, ők segítenek majd a nevelésükben.

Mint azt a Lokál megírta, hétfő éjjel a Mátra utcában lakó Botisné, Edit azzal riasztotta a rendőrséget, hogy Bundi kutyája egy halott kisbaba fejét vitte haza.


– Az eset óta képtelen vagyok elaludni, állandóan azt a szörnyű képet látom magam előtt, ahogy Bundi a folyosón a halott csecsemő fejével játszik. Fekete hajú, kék szemű kisbaba volt. Akkorát sikítottam, hogy zengett a ház. Már éjfél lehetett, amikor a nyomozók engem és a három hónapos terhes lányomat bevittek a salgótarjáni kórházba, ahol egy nőgyógyász megvizsgált minket. Arra gyanakodtak, hogy valamelyikünk a napokban szült és feldarabolta a kisbabát. Hát bolondok ezek? Hiszen elmúltam 53 éves, tavalyelőtt kivették a méhemet, hogyan lehetnék én terhes? Az utcasarkon nagy szemeteskonténerek vannak, elvileg szelektív hulladékot kéne belerakni, de arra itt soha senki nem figyelt. Emiatt a kukások nem vitték el a szemetet, ami már hegyekben állt. Azt gondolom, a gyilkos oda dobhatta ki a kisbaba fejét, amit a kutyánk megtalált és hazahozott – mesélte a Lokálnak Edit asszony.

Kapcsolódó Cikkek

 • Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége.

 • Elég a taxis hiénákból!

  Elég a taxis hiénákból!

  Már megint valami, ami rossz hírünket kelti a világban: a trükköző és elsősorban a külföldi vendégekre utazó taxis hiénák nemcsak az utasokat, hanem a szabályosan működő taxisokat is megkárosítják.

 • Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről szóló, Soros-Sargentini jelentés elleni határozatot. Ez egyben fel is szólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott jelentéssel szemben.