EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

A babát lefejező nő anyja: Nem gyilkosnak neveltem a lányom

Megszólalt a Lokálnak a csecsemőgyilkossággal gyanúsított pásztói nő édesanyja, aki a híradóból tudta meg, hogy a lánya milyen borzalmas dolgot tett. Családja a pásztói nagyszülőkhöz költözött, egyelőre ők segítenek a három gyerek nevelésében.

Újra föl kell építenie az életét annak a háromgyermekes pásztói édesapának, akinek feleségét, H. Mónikát csecsemőgyilkossággal gyanúsítja a rendőrség. A 34 éves nő miután világra hozta fiúgyermekét, levágta a fejét. Mónika az előző kapcsolatából egy nyolcéves fiút hozott az új házasságába, a középső fia öt-, a legkisebb pedig alig egyéves. A férfit a munkája Budapestre szólította, mindennap ingázott a főváros és Pásztó között.


– Átsírtam az egész éjszakát, el se tudom hinni, hogy a lányom ilyen borzalmas dolgot tett, hiszen nem ilyennek neveltem őt – panaszolta a Lokálnak H. Mónika édesanyja. – Bár Mónikáék nehéz anyagi helyzetben éltek, imádták a gyerekeket. Márk, a nagyobbik nyolcéves, ő már iskolás, János öt-, míg Bence, a legkisebb alig egyéves. Szegények nem is sejtik, hogy sokáig nem láthatják az anyjukat. A vejem döbbenten hallgatta, amikor a rendőrök elmesélték, hogy Mónika mit tett. Ő nem is sejtette, hogy Mónika terhes volt, azt pedig végképp nem tudta, hogy szült és ilyen módon szabadult meg a csecsemőtől. A vejem most átvitte a három gyereket pásztói szüleihez, ők segítenek majd a nevelésükben.

Mint azt a Lokál megírta, hétfő éjjel a Mátra utcában lakó Botisné, Edit azzal riasztotta a rendőrséget, hogy Bundi kutyája egy halott kisbaba fejét vitte haza.


– Az eset óta képtelen vagyok elaludni, állandóan azt a szörnyű képet látom magam előtt, ahogy Bundi a folyosón a halott csecsemő fejével játszik. Fekete hajú, kék szemű kisbaba volt. Akkorát sikítottam, hogy zengett a ház. Már éjfél lehetett, amikor a nyomozók engem és a három hónapos terhes lányomat bevittek a salgótarjáni kórházba, ahol egy nőgyógyász megvizsgált minket. Arra gyanakodtak, hogy valamelyikünk a napokban szült és feldarabolta a kisbabát. Hát bolondok ezek? Hiszen elmúltam 53 éves, tavalyelőtt kivették a méhemet, hogyan lehetnék én terhes? Az utcasarkon nagy szemeteskonténerek vannak, elvileg szelektív hulladékot kéne belerakni, de arra itt soha senki nem figyelt. Emiatt a kukások nem vitték el a szemetet, ami már hegyekben állt. Azt gondolom, a gyilkos oda dobhatta ki a kisbaba fejét, amit a kutyánk megtalált és hazahozott – mesélte a Lokálnak Edit asszony.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.