EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Szeged

A Cserepes sorra költözik a Dorozsmai Nagybani Piac

A szegedi városvezetés kezdeményezésére megállapodás született a Dorozsmai Nagybani Piac jövőjéről: a kereskedők a Cserepes Sori Piacon folytathatják az árusítást. Erre azért kerül sor, mert a Dorozsmai Nagybani Piacról a kereskedők elköltöztek, a forgalom jelentősen visszaesett, a bérlemények kihasználtsága csökkent.

Emiatt a piac az elmúlt időszakban a takarékossági és létszámcsökkentési intézkedések ellenére is veszteségessé vált. Korábban már írtunk róla, hogy ha január 31-én bezárják a piacot, akkor több száz szegedi, homokhátsági és dél-alföldi család megélhetése kerülhet veszélybe. A bérlők változatlan feltételekkel árulhatnak az új helyen, amely a vásárlók számára is könnyebben megközelíthető lesz. A Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. saját költségén átköltözteti a Cserepes sorra 20 négyzetméteres mobil raktárait, amelyeket a továbbiakban is bérelni lehet. A cél az, hogy a termelők, kereskedők zavartalanul folytathassák piaci tevékenységüket.


A Dorozsmai Nagybani Piac vezetése olyan megállapodást kötött a Cserepes Sori Piaccal, amellyel minden kereskedő jól jár

Kapcsolódó Cikkek