EUR: 336,83 Ft
CHF: 313,56 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Belföld

A Fidesz még erősebb, a Jobbik tovább zuhan

A kormánypártokra a biztos szavazók körében 54 százalék szavazna, lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen – olvasható a Nézőpont felmérésében, amelynek részleteit szombaton közölte az intézet az MTI-vel.

Hét éve nem látott magasságban szárnyal a Fidesz-KDNP pártszövetség a Nézőpont Intézet januári felmérése szerint. Eközben a Jobbik mélyrepülése tovább folytatódik, a közvélemény-kutató cég 2014 óta nem mért ilyen rossz eredményt Vona Gábor pártjának.


A január 3. és 21. között 2000 ember megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék támogatja a kormánypártokat, ez három százalékpontos növekedés az év végéhez képest. A Jobbik 7 százalékon áll, ami 2014 óta a legrosszabb eredménye, az MSZP-vel változatlanul 5, a DK-val 4 százalék, az LMP-vel 3, a Momentummal 2 százalék szimpatizál. Az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt tábora 1-1 százalékos, míg a Párbeszéd ezen a bázison nem érte el a mérhetőségi szintet a Nézőpont Intézet közleménye szerint.

A legvalószínűbb listás eredmények szerint, a biztos szavazók körét tekintve, a Fidesz-KDNP-re 54 százalék voksolna – lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen -, míg a Jobbikra 13 százalék. A baloldalon az MSZP-re 9, a DK-ra és az LMP-re 8-8 százalék szavazna, a Momentum szavazataránya 3, a Kétfarkú Kutya Párté 2, az Együtté, a Párbeszédé és a Liberálisoké 1-1 százalék – írták.


Nézőpont grafikon /Magyar idők

Zuhanórepülésben az Allahot dicsőítő Vona pártja

Mint arról csütörtökön már beszámoltunk, Vona Gábor a Jobbik elnöke egy felvételen muszlim fiatalok előtt török nyelven tett hitet Allah mellett, később pedig egy újabb videón arról beszél a pártelnök, hogy a globalizmus sötétségében ma számára az iszlám az utolsó fénysugár. Jó azzal is képben lenni, hogy a Nézőpont fenti felmérése még az előtt készült, hogy nyilvánosságra hozták Vona Allah mellett tett hitét török nyelven.

Mi magyarok „egy turáni nép vagyunk, és a testvéreink a turáni nemzetek” – mondja Vona Gábor a Mandiner birtokába jutott videófelvételen, ezúttal magyar nyelven.

A Jobbik elnöke azt is mondja, hogy neki „minden török a testvére”. Majd hozzáteszi, hogy szerinte ideje példát venni a türk népekről, és az iszlám emberekről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek