EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb XXIII.kerület

A Grasi fásítása kész, szépül a sziget is

Tavaly több olyan fejlesztésről is beszámolhattunk, amely a soroksári környezet megszépítésének érdekében történt. Ezek mögött rendre a fejlesztésekért felelős alpolgármester, Orbán Gyöngyi állt, aki most a befejeződött fásításról és a 2018-as tervekről adott hírt közösségi oldalán.

− Számos kerületi beruházás a kellős közepén tart. A tavalyi év sok tekintetben a háttérmunkáról szólt, és bár jobban szeretem, amikor már a terepen vannak a beruházások, azért én nagyon boldog vagyok, amikor sikerül szintet lépni az előkészítésben is − mondta Orbán Gyöngyi alpolgármester a Soroksári Hírlapnak. A jó hírt saját oldalán is közzétette. Kiemelte, a 2017-es esztendő egyik legfontosabb beruházása, a Grassalkovich út fásítása célegyenesbe érkezett.


Tavasszal már egy teljesen más kép tárul a lakók elé (Fotó: Keresztesi Balázs)

− Elkészült, megtörtént a műszaki átadás, és ugyan az elkövetkező hónapokban téli álmukat alusszák a növények, tavaszra gyönyörű színekben pompáznak majd. Tudják már a lakosok, hogy minden zöldterület-rendezéssel kapcsolatos beruházás különösen kedves számomra, ezért is örültem annak is, amikor megkeresett a Soroksári Dunáért és Soroksár Városfejlesztéséért Közalapítvány elnöke, hogy közösen találjuk meg a legjobb célt a forrás elköltésére a Molnár-sziget fejlesztéséért. Így kerülhetnek ki a természeti környezetbe illő padok és szemetesek Soroksár egyik legszebb környékére − részletezte a lapnak.

A szigetre kitérve elmondta, a Tündérkertbe tervezett beruházásokra az engedélyeztetési eljárások elhúzódása miatt várni kell.


− A rekortán futópálya és a többi szigeti beruházás is megépül idén. Százmillió forint támogatáshoz jutott Soroksár a TÉR_KÖZ pályázatból, amelynek része az egykori ifjúsági tábor további parkosítása, a Völgyhajó utca megnyitása a Molnár utca felől, a maradék betonkerítés lebontása és egy vizesblokk öltözővel.

Kapcsolódó Cikkek