2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb Szombathely

A gyors segítség életet menthet

Tavaly két bálozóhoz is mentőt kellett hívni hirtelen szívmegállás miatt. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy tovább bővíti a „Szombathely, a Segítés Városa” elnevezésű programot: a szervezők automata defibrillátort kölcsönözhetnek a rendezvényekre – jelentette be Puskás Tivadar polgármester és Köcse Tamás vezető mentőtiszt.

A 2011-ben indult program fő célkitűzése, hogy a város lakosságának 30 százaléka tanuljon meg újraéleszteni. Ez jelentősen növelheti keringésleállás esetén az érintettek túlélési esélyeit. Eddig mintegy harminckétezer szombathelyi vett részt az oktatásokon a város kulturális, oktatási, egészségügyi intézményeiben, szolgáltatóknál, nagy- és kisvállalatoknál, hivatalokban, az általános és középiskolákban. Az elmúlt öt évben az újraélesztéshez kapcsolódó legtöbb magyar rekord Szombathelyre került. A programnak köszönhetően 10 százalékkal nőtt a laikusok által végzett újraélesztések aránya.


A gyors segítség életet menthet Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.