2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szombathely

A gyors segítség életet menthet

Tavaly két bálozóhoz is mentőt kellett hívni hirtelen szívmegállás miatt. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy tovább bővíti a „Szombathely, a Segítés Városa” elnevezésű programot: a szervezők automata defibrillátort kölcsönözhetnek a rendezvényekre – jelentette be Puskás Tivadar polgármester és Köcse Tamás vezető mentőtiszt.

A 2011-ben indult program fő célkitűzése, hogy a város lakosságának 30 százaléka tanuljon meg újraéleszteni. Ez jelentősen növelheti keringésleállás esetén az érintettek túlélési esélyeit. Eddig mintegy harminckétezer szombathelyi vett részt az oktatásokon a város kulturális, oktatási, egészségügyi intézményeiben, szolgáltatóknál, nagy- és kisvállalatoknál, hivatalokban, az általános és középiskolákban. Az elmúlt öt évben az újraélesztéshez kapcsolódó legtöbb magyar rekord Szombathelyre került. A programnak köszönhetően 10 százalékkal nőtt a laikusok által végzett újraélesztések aránya.


A gyors segítség életet menthet Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.