EUR: 317,40 Ft
CHF: 280,56 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

PR

A játékban és a szerelemben is szerencséjük van a magyaroknak

Őrület! Tavaly minden ötödik magyar felnőttnek volt emlékezetes pénznyereménye. A nyertesek nagy része ráadásul a szerelemben is szerencsésnek vallja magát. Ez derült ki a Szerencsejáték Zrt. felméréséből – úgy tűnik, aki jól választ párt, a mellé Fortuna is szívesebben odaszegődik.

A Szerencsejáték Zrt. 2017 év végén 1000 fős reprezentatív felmérést végzett a felnőtt magyar lakosság körében az elmúlt év értékelése, az új évi várakozások és általában a szerencséhez kötődő szokások kapcsán. A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada pozitívan értékeli a múlt évet, és még többen vannak azok (10 magyarból kilencen!), akik bizakodva tekintenek 2018-ra. 


2017-ben – saját bevallásuk szerint – minden ötödik magyar felnőttnek volt emlékezetes pénznyereménye. Legtöbben kaparós sorsjeggyel söpörtek be nyereményt, közülük a játékosok egyharmada nyert tízezer forintnál is nagyobb összeget.

Hét honfitársunk pedig biztosan imáiba foglalja Fortuna nevét nyereménye kapcsán: ők azok a szerencsések, akik tavalyi jackpotjuk révén ma már milliárdosnak mondhatják magukat. A három Ötöslottó, két Hatoslottó milliárdos nyereményen felül minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét vitte el valaki az Eurojackpoton. Ráadásul a hazai Kenó-játékosok egyikét is kegyeibe fogadta Fortuna: ő 2017 végén egymilliárd forinttal gazdagodott!


Nem csoda hát, hogy egy ilyen év után a tavalyi felméréshez képest hat százalékkal – a megkérdezettek 87 százaléka – többen vannak, akik arra számítanak, hogy ez jó év lesz.

Érdekes adalék, hogy honfitársaink több mint fele szerencsésnek gondolja magát a magán- és szerelmi életében (64, illetve 61 százalék), valamint a munkájában (62 százalék). Hátradőlni azonban senki nem akar. Az újabb tervek, célok megvalósításához 10 magyarból 8 úgy véli, 2018-ban a pénzügyei terén lenne leginkább szüksége Fortuna kegyeire.

A pozitív hozzáállás jegyében pedig a kutatás szerint sokan hisznek abban, hogy mi magunk is tehetünk a szerencsénkről: a megkérdezettek csaknem fele egyetért azzal a közmondással, miszerint mindenki a maga szerencséjének kovácsa.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

  • Papír helyett eRecept

    Papír helyett eRecept

    2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.