EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Győr

A jövőért ültetik a győri fákat

A közelmúltban közel nyolcszáz facsemetét és több mint ezer cserjét ültetett el a Győr-Szol Zrt. Az akció Győr Város Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg.

Az előírásokat bőven meghaladó mértékű fásítás minden városrészt érintett. A faültetési program keretében két helyszínen kiserdő-telepítés is történt. Bácsán az úgynevezett „koronás” körforgalom melletti területen ötven darab, az Aranypart II. szabadstrandon száz darab fát ültettek, tovább növelve ezzel a Győr tüdejét adó fakapacitást. Mindezekkel együtt Adyvárosban ötvenöt darab, a városi élet sajátosságait jól tűrő fával bővült a növényállomány. A fásításról Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő és dr. Gancz Tamás önkormányzati képviselő adott tájékoztatást, míg Diligens Tibor, Szabadhegy és Kismegyer önkormányzati képviselője arról számolt be, hogy a két városrészben összesen kilencven csemetét ültettek el a szakemberek.


A közelmúltban közel nyolcszáz darab facsemetét és több mint ezer darab cserjét ültetett el a Győr-Szol Zrt.
Fotó: Marcali Gábor

A frissen ültetett fák karójára egy szalag került, melyen a „A jövőért ültetjük!” felirat olvasható.
Fotó: Marcali Gábor

Újdonságszámba megy, hogy az eddigi évekhez képest nagyobb, immár 18-20 centiméter törzskörméretű egyedek is gazdagítják a városi faállományt. Egyes helyszíneken faátültetés is lesz, így a külső körülmények miatt várhatóan kevesebb egészséges fát kell majd kivágni. A frissen ültetett fák karójára egy szalag került, melyen „A jövőért ültetjük!” felirat olvasható, így az egész városban jól nyomon követhető a friss telepítés.

A közterületekre több mint ötvenféle fa és több mint húszféle cserje került. Az előírásokat betartva legnagyobb számban a gömbjuhar, az oszlopos juhar, az oszlopos gyertyán, a magyar kőris, a gömbmeggy, a gömbakác, az oszlopos szil, a hegyi ternye, a madárbirs, a parlagi macskatalp, a hanga, a levendula, a fagyal és a babérmeggy képviselteti magát.


A fásítási program részeként, a határozati fapótlásokban előírtak és a többletültetések mellett 2018-ban újabb két helyszínen jön létre kiserdő. Ez év őszén a Marcalváros I-en, a Bakonyi út melletti zöldterületen és a Szentlélek templom utáni részen, a 83-as főúttal párhuzamosan lesz jelentős fásítás.

Fontos információ még, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében a szakemberek figyelemmel kísérik a növények állapotát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.