EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Győr

A jövőért ültetik a győri fákat

A közelmúltban közel nyolcszáz facsemetét és több mint ezer cserjét ültetett el a Győr-Szol Zrt. Az akció Győr Város Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg.

Az előírásokat bőven meghaladó mértékű fásítás minden városrészt érintett. A faültetési program keretében két helyszínen kiserdő-telepítés is történt. Bácsán az úgynevezett „koronás” körforgalom melletti területen ötven darab, az Aranypart II. szabadstrandon száz darab fát ültettek, tovább növelve ezzel a Győr tüdejét adó fakapacitást. Mindezekkel együtt Adyvárosban ötvenöt darab, a városi élet sajátosságait jól tűrő fával bővült a növényállomány. A fásításról Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő és dr. Gancz Tamás önkormányzati képviselő adott tájékoztatást, míg Diligens Tibor, Szabadhegy és Kismegyer önkormányzati képviselője arról számolt be, hogy a két városrészben összesen kilencven csemetét ültettek el a szakemberek.


A közelmúltban közel nyolcszáz darab facsemetét és több mint ezer darab cserjét ültetett el a Győr-Szol Zrt.
Fotó: Marcali Gábor

A frissen ültetett fák karójára egy szalag került, melyen a „A jövőért ültetjük!” felirat olvasható.
Fotó: Marcali Gábor

Újdonságszámba megy, hogy az eddigi évekhez képest nagyobb, immár 18-20 centiméter törzskörméretű egyedek is gazdagítják a városi faállományt. Egyes helyszíneken faátültetés is lesz, így a külső körülmények miatt várhatóan kevesebb egészséges fát kell majd kivágni. A frissen ültetett fák karójára egy szalag került, melyen „A jövőért ültetjük!” felirat olvasható, így az egész városban jól nyomon követhető a friss telepítés.

A közterületekre több mint ötvenféle fa és több mint húszféle cserje került. Az előírásokat betartva legnagyobb számban a gömbjuhar, az oszlopos juhar, az oszlopos gyertyán, a magyar kőris, a gömbmeggy, a gömbakác, az oszlopos szil, a hegyi ternye, a madárbirs, a parlagi macskatalp, a hanga, a levendula, a fagyal és a babérmeggy képviselteti magát.


A fásítási program részeként, a határozati fapótlásokban előírtak és a többletültetések mellett 2018-ban újabb két helyszínen jön létre kiserdő. Ez év őszén a Marcalváros I-en, a Bakonyi út melletti zöldterületen és a Szentlélek templom utáni részen, a 83-as főúttal párhuzamosan lesz jelentős fásítás.

Fontos információ még, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében a szakemberek figyelemmel kísérik a növények állapotát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.