EUR: 322,69 Ft
CHF: 282,78 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

A kegyetlen szaporítónál rengeteg beteg kutyát találtak – Fotók!

Borzalmas körülmények között senyvedő kutyát találtak egy Fejér megyei bulldog szaporítónál. A telephelyre NAV és a Nebih munkatársai vonultak ki, miután több bejelentés is érkezett hozzájuk.

A hosszasan előkészített akció eredményéről az Állatvédőrség is beszámolt a közösségi oldalán.


„Több bejelentés és hosszas előkészület előzte meg a mai akciót egy Fejér megyei bulldog szaporítónál. A NAV és a Nébih munkatársai rengeteg szabálytalanságot találtak és természetesen a helyszínen tapasztaltakat a rendőrség is rögzíti, most várjuk a helyszínelőket.
A 129 kutyából sok a genetikailag örökletes ortopédiai problémával élő, a bőr- és szembeteg, de van vízfejű kölyök is, a hatósági állatorvos szerint felmerül az állatkínzás.
További infóval később jövünk” – olvasható az Állatvédőrség beszámolójában.

Fotó: Facebook

2016-ban is akadt dolga a hatóságnak olyan szaporítóval, akinél embertelen körülmények között éltek az állatok.


Állatkínzó kutyaszaporítón ütött rajta lakossági bejelentés alapján a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). A budapesti XVIII. kerületi családi házban tapasztalt szörnyű körülmények még a sokat látott szakembereket is elborzasztották. A helyszínen talált 80 kutya és 3 perzsa macska átmenetileg egy állatvédő szervezethez került. A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák (chivava-k, bolognese-k, kopaszkutyák, beagle-k, angol bulldogok) elhanyagoltan, piszokban, bűzben, zsúfoltan „éltek” a házban. A pár hónapos növendékeket sötét, fénytelen pincében tartották, a kutyák többsége csapzott, ápolatlan volt, oltási státuszuk ismeretlen és chippel sem rendelkeztek – számolt be az akkori akció eredményéről a Nébih.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.