2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Kecskemét

A KIP módszere a visszahúzódó gyerekeket is aktivizálja

Kiemelt minősítő oklevelet kapott a Béke Általános Iskola a Komplex Instrukciós Programban elért sikereiért. Az Amerikából érkezett módszer lényege, hogy a gyermekek számára csoportos foglalkozásokra épülő egyéni tehetséget gondozó órákat tartanak a pedagógusok.

A Béke Általános Iskola több mint egy éve csatlakozott a Komplex Instrukciós Programhoz (KIP). A módszer kiemelt célja, hogy azokat a gyerekeket is bevonja a közös munkába, akik visszahúzódóak, vagy a közösség háttérbe szorítja őket. Dr. K. Nagy Emese, a módszer hazai meghonosítója elmondta, 9 év kellett hozzá, hogy itthon is felfedezzék a KIP hatékonyságát. Jelenleg 88 iskola alkalmazza Magyarországon. A gyermekek nagyon élvezik az interaktív órákat, de a pedagógusok számára nagy feladat az átállás az új módszerre.


A visszahúzódó gyerekek is kibontakoztathatják a tehetségüket.

Mivel a tanórák több mint 10 százaléka a Komplex Instrukciós Program módszertana szerint zajlik és az egész tanári kar részt vesz a programban, így a napokban a Béke Általános Iskola átvehette a kiemelt minősítést igazoló oklevelet. Ez azt jelenti, hogy a gyermekek az elkövetkező 3 évben biztosak lehetnek benne, hogy tehetségüket egy szabadabb formában, az iskola falai között is kibontakoztathatják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.