EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Extra

A kizuhant Panni apja: Nem tudtam a feleségem mellett megélni a gyászt

Szembesítette a rendőrség a negyedikről kizuhant kislány szüleit. A kérdés az, miként került alkohol a gyermek szervezetébe, az ugyanis már nyilvánvaló, hogy nem az újraélesztésnél kapott gyógyszerektől lett 0,43-as alkoholszintje Pannának.

Egy gyermek elvesztése fel nem dolgozható trauma. Vannak párok, akik fájdalmukban még inkább összekapaszkodnak, kapcsolatuk megszilárdul, s vannak, akiket még inkább szétszakít a keserűség. Tamással és Anasztáziával ez utóbbi történt. Az a tudat, hogy hároméves kislányuk kizuhant a negyedik emeleti ablakból, s talán most is élhetne, ha nem olyanvalakire bízzák, aki felügyelet nélkül hagyta a kis Pannikát, egyszerűen megmérgezte kapcsolatukat. A sors fintora, hogy nemrégiben a rendőrség az édesanyát és az apát szembesítette.


Adamecz Tamás, az édesapa exkluzív interjút adott a Lokálnak, s kendőzetlenül beszélt a lelkét mardosó gyötrelmekről.

– Kislányom, Panna rendkívüli módon hasonlított az édesanyjára, minden reggel, amikor felébredtem Anasztázia mellett, belém hasított a keserűség, amikor az arcára néztem, de nem ez volt az oka annak, hogy elváltak útjaink. Egyszerűen úgy éreztem, hogy mellette nem tudom megélni a gyászomat. Nem kisebb, hanem napról napra nagyobb lett a teher, amit viselek – mesélte a férfi, akit a szakértők és a nyomozók újra kihallgattak, mivel ő talált rá gyermeke testére.
– Fotókon kellett megmutatnom, hol feküdt a kicsiny teste, fel kellett újra idéznem életem legborzalmasabb pillanatait. Aztán néhány órával később ott ültem a volt párommal szemben, és minden mondatomat úgy kellett kezdenem, hogy a szemedbe mondom… Mire kiléptem a rendőrkapitányság kapuján, végtelen szomorúság, fáradtság és tehetetlenség fogott el – folytatta a férfi, aki most munkaterápiára fogta magát. Szinte éjjel-nappal dolgozik, több műszakban, mert, mint mondja, addig sem köti le minden idegszálát kislánya emléke.

A nyomozók kérdései arra is irányultak, hogy abban az időben, amikor kislányukat elvesztették, hol tartották, vagy egyáltalán tartottak-e szeszes italt otthonukban. És arra, hogy elképzelhetőnek tartják-e, hogy valaki, aki a gyermekre felügyelt, őket is beleértve, szeszes italt adott a kislánynak. Nem kizárt ugyanis, hogy a gyermek a szakértő által kimutatott magas, 0,43 ezrelékes véralkoholszintje miatt nem tudott magáról, s ezért történhetett meg a tragédia. Két hónappal ezelőtt ugyanis az orvosszakértő kimutatta a magas véralkoholszintet, ami véleménye szerint nem indokolható az újraélesztés során kapott gyógyszerek miatti növekedéssel. A család ügyvédje szerint a szülők életvitele, gyermeknevelési elvei kizárják, hogy ők adtak volna szeszes italt a gyermeknek.
– A szembesítés eredményes volt, a szülők által elmondottak nem ütköztek egymással. A tragédiát a mai napig sem tudták feldolgozni, s azt remélik, lesz felelőse gyermekük halálának – nyilatkozta dr. Lichy József ügyvéd, aki hozzátette: a nyomozók munkáját mindenben támogatja Tamás és Anasztázia, még akkor is, ha ez komoly sebeket szakít fel bennük.
A szülők egyébként nem titkolják, hogy a kislány keresztanyját hibáztatják a történtekért. Mint mondják, nincs olyan magyarázat, ami indokolttá teheti azt, hogy egy hároméves kislányt valaki magára hagyjon, még ha az alszik is. A keresztanya, akire rábízták Pannát a tragédia napján, azzal magyarázta, hogy magára hagyta a gyermeket, hogy az mélyen aludt, amikor eljött a lakásból.
A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.