EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

A kormánynak erkölcsi és politikai kötelessége fellépni a migráció ellen

A kormánynak erkölcsi és politikai kötelessége fellépni a migráció és az azt szervező, finanszírozó szervezetek ellen – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence kifejtette: a kormánynak erkölcsi feladata, hogy garantálja az emberek védelmét. Emellett a magyarok népszavazáson és nemzeti konzultáción keresztül is kötelezték a kormányt a cselekvésre, ezért született meg a “Stop Soros” törvénycsomag.


A tervek szerint a csomag három ponton lép fel a migrációt szervező és finanszírozó szervezetek ellen: regisztrációs és illetékfizetési kötelezettséget ír elő, valamint lehetővé teszi, hogy a szervezésben vagy finanszírozásban részt vevő embereket kitiltsák a határ közeléből – ismertette az államtitkár.

Hozzátette, lehet tiltakozásra számítani a javaslat ellen, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell hátrálni.


Tuzson Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a “Stop Soros” csomag egy átgondolt javaslat, amely illeszkedik a magyar jogrendbe. Ugyanakkor várják az emberek véleményét, a törvénytervezet szövege elérhető a kormany.hu oldalon.

Azt szeretnék, ha minél előbb törvény születne a javaslatból, mert a védelmet nem lehet halogatni – fogalmazott az államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek