2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb XIII.kerület

A kutyásokat elfelejtették!

Az elmúlt hetekben gyönyörűen felújították a Futár park környezetét. Szinte minden megújult – csak a kutyafuttató nem, így azok, akik négylábú kedvenceikkel sétálnának, méltatlan körülmények között kénytelenek ezt megtenni.

A nagyszerű játszótér mellé külső kondipark épül, de felújították a járdaszakaszt, és padokat is kihelyeztek. Minden megszépült, csak a kutyafuttató nem, amelynek kidőlt kapuját inkább összedrótozták, ahelyett, hogy megcsinálták volna.


Ilyen helyen nem könnyű kutyát sétáltatni (Fotó: szerző felvétele)

– Az eredeti felújítási terv szerint – amely egyébként a tér sarkában látható – a kutyafuttató felújítása is benne volt a programban, de ez valahogy kimaradt, amit nem értünk – mondta el lapunknak Halmai Eszter, aki nap mint nap idejár(na) a kutyájával. – Valamikor az ősz elején lefestették a kerítést tartó oszlopokat, de azt is úgy csinálták meg, hogy a régi festékre rákenték az újat, így igazából nem ér semmit. Nem mellesleg már évek óta kérjük az önkormányzatot, hogy építsen ide valamilyen világítást, mert a téli időszakban már délután öt órakor sötét van, de eddig nem értünk el semmit. Azt is el kell mondani, hogy egyáltalán nem normális, hogy a tervek szerint a mostani futtatót is megfeleznék, hogy az egyik oldalra csak kis testű, a másik oldalra pedig nagy testű kutyák mehessenek, hiszen a kutyákat nem így kell csoportokba osztani. De legalább egy tiszta, rendes futtatóba járhatnánk, mert a mostani állapotok már tarthatatlanok.

Több mint egy évvel ezelőtt, 2016 elején lapunk is megkereste az önkormányzatot. Akkor Gellért Lajos, az önkormányzat kommunikációs vezetője elmondta, egyetértenek a lakosság világítással kapcsolatos észrevételével, és az önkormányzat által arra az évre tervezett rekonstrukció során a Rákos-patak partja, a Béke és a Göncöl utcák között megújul a közvilágítás.
Nos, lassan két év telt el, de nemhogy a világítás nem újult meg, de a kutyafuttató állapota is csak egyre romlott.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.