2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szekszárd

A madéfalvi veszedelemre emlékezve

Január 8-án Szekszárdon is gyertyagyújtással emlékeztek meg a madéfalvi veszedelem áldozataira. A vérengzés 254. évfordulója alkalmából a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesülete rótta le kegyeletét.

1764. január 7-e a székelyek mészárlásának napjaként vonult be a történelembe, amikor a Habsburg császári udvar elleni lázadás miatt a császári katonaság több mint kétszáz székelyt, köztük nőket és gyerekeket ölt meg Madéfalván.

Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.