EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Érd

A magyar kultúrát köszöntötték

A Szepes Gyula Művelődési Központ nagyterme adott otthont az elmúlt vasárnap a Magyar Kultúra Napja központi városi ünnepségének.

Szentmártoni János költő, író, a Magyar Írószövetség elnöke köszöntőjében a Himnusz költőjének évfordulóját méltatva felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt itt, Érden adták át első ízben  a város önkormányzatával közösen alapított Bella István-díjat. Az ünnepi műsor részeként Magyar költők társaságában címmel Arany János, Ady Endre, Tóth Árpád, Rab Zsuzsa és Buda Ferenc műveiből készült színpadi versösszeállítás hangzott el Bencze Ilona színművésznő előadásában, zongorán közreműködött Farkas Sándor.

Fotók: Boros Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.