EUR: 311,33 Ft
CHF: 265,98 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

A magyarok többsége ellenzi az USA médiapiaci beavatkozását

A magyarok csaknem kétharmada ellenzi, hogy az Egyesült Államok közel 200 millió forinttal támogassa a vidéki sajtót – írja a Századvég legfrissebb kutatására hivatkozva a Figyelő.

Az amerikai külügyminisztérium nemrégiben pályázati felhívást tett közzé, amely arról szól, hogy az USA közel 200 millió forinttal támogatná, a „független” vidéki sajtót Magyarországon. A Századvég Alapítvány megkérdezte a magyar lakosságot, hogy mi a véleményük az Egyesült Államok külügyminisztériuma által meghirdetett 700 ezer dolláros ösztöndíjról.


A Századvég Alapítvány kutatásának eredményei alapján a magyarok mintegy kétharmada nem támogatja az Egyesült Államok külügyminisztériumának ezen lépését. Egyedül a magukat baloldalinak vallók többsége szerint helyes a kezdeményezés, a jobboldaliak 88 százaléka, a középen állók 58 százaléka nem ért egyet az amerikai támogatással, amellyel egy külföldi hatalom beavatkozik Magyarország belügyeibe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.