2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Békéscsaba

A méhészek támogatása a jó méz egyik feltétele

A mézet számtalan jótékony hatása miatt ma is szívesen fogyasztják az emberek. Nem csupán egészséges, de különböző fajtái különböző gyógyhatással is rendelkeznek. Éppen ezért fontos a méhészek támogatása.

A méz termelésével és forgalmazásával kapcsolatos támogatási lehetőségek igen széles körűek – mondta dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója. A Magyar Államkincstár honlapján tájékozódhatnak a gazdálkodók azokról a támogatásokról, amelyeket a méhész gazdálkodók, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, illetve annak tagszervezetei vehetnek igénybe.


Békés megyében 2017-ben összesen 64 838 134 forintot fizetettek ki a megye méhész-gazdálkodóinak. Természetesen ez több intézkedést is magában foglalt, például a léptároláshoz, a vándoroltatáshoz szükséges új eszközök beszerzését,a  kártevők, betegségek elleni gyógyszeres védekezés támogatását. Az összeg nagysága jól mutatja, hogy nagy az érdeklődés a méztermeléssel kapcsolatos támogatások iránt. A legmagasabb összeget a gyógyszeres védekezés támogatására fizették ki, ebből is látható, hogy a békés megyei méz kiváló minőségű, a gazdálkodók nagy figyelmet fordítanak a kórokozókkal szembeni védekezésre.

A Békés Megyei Kormányhivatal célja, hogy minden kérelmet benyújtó elégedett legyen az ügyintézés színvonalával, és a gazdálkodók a lehető legnagyobb bizalommal forduljanak munkatársaik felé. Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkatársai és a méhészeti szaktanácsadó közötti szoros együttműködés nagyban megkönnyíti a munkát, mivel utóbbi közvetlen kapcsolatban áll az ügyfelekkel, így a kifizetési kérelmek benyújtásánál akár kérdés, akár hiánypótlás esetén fel tudják őt keresni, és pontos, precíz felvilágosítást kaphatnak az aktuális közleményekről, tájékoztatókról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.