EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

A muzsika és a mozdulatok harmóniája

Ötvennégy pár mutatta be tánctudását január 6-án a hódmezővásárhelyi Fekete Sas dísztermében. A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium táncestjén angolkeringőt, csacsacsát és csárdást láthattak a hozzátartozók, tanárok.

A hagyományokhoz híven az idén is a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai nyitották meg a báli szezont Hódmezővásárhelyen.

Szeptember második hete óta 108 diák készült lázasan arra, hogy birtokba vegye a Fekete Sas dísztermét. A táncokat a diákok és a tanárok együtt választották ki. A csárdás már hagyomány, ezért került bele a repertoárba. A másik két táncot úgy határozták meg, hogy a két tánctanár zenéket vitt a gyerekeknek, és amelyik tetszett nekik, ahhoz készítettek koreográfiát. A táncokat Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László tanította be. A nyitótáncok után a közönség is kedvet kapott a bugizáshoz, és elfoglalták a táncteret.


Összesen 54 pár készült szeptember óta a január 6-i bálra.

A talpalávalót a bálteremben a Black Five zenekar, a kisteremben pedig Arany-Tóth Attila szolgáltatta. A bál védnöke dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, dr. Fekete Károly püspök (Tiszántúli Református Egyházkerület) és dr. Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye) volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.