EUR: 322,31 Ft
CHF: 281,77 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

A muzsika és a mozdulatok harmóniája

Ötvennégy pár mutatta be tánctudását január 6-án a hódmezővásárhelyi Fekete Sas dísztermében. A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium táncestjén angolkeringőt, csacsacsát és csárdást láthattak a hozzátartozók, tanárok.

A hagyományokhoz híven az idén is a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai nyitották meg a báli szezont Hódmezővásárhelyen.

Szeptember második hete óta 108 diák készült lázasan arra, hogy birtokba vegye a Fekete Sas dísztermét. A táncokat a diákok és a tanárok együtt választották ki. A csárdás már hagyomány, ezért került bele a repertoárba. A másik két táncot úgy határozták meg, hogy a két tánctanár zenéket vitt a gyerekeknek, és amelyik tetszett nekik, ahhoz készítettek koreográfiát. A táncokat Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László tanította be. A nyitótáncok után a közönség is kedvet kapott a bugizáshoz, és elfoglalták a táncteret.


Összesen 54 pár készült szeptember óta a január 6-i bálra.

A talpalávalót a bálteremben a Black Five zenekar, a kisteremben pedig Arany-Tóth Attila szolgáltatta. A bál védnöke dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, dr. Fekete Károly püspök (Tiszántúli Református Egyházkerület) és dr. Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye) volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.