2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Ózd

A NAV házhoz megy

NAV Kormányablak nyílt Putnokon, ahol több mint nyolcvan ügycsoportot lehet intézni. Ezzel újabb állami szolgáltatás került közelebb az emberekhez.

2010-ben az új kormány egyértelműen meghatározta a közigazgatás célját, ami az ügyfelek maximális kiszolgálását, az ügyintézés gyorsabbá és hatékonyabbá tételét jelenti. Ennek része volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintézésének kiterjesztése a járási székhelyekre. A projekt zárásakor országosan összesen 91 helyszínen lesznek ilyen ügyfélpontok.


Fotó: Lokál
 Közelebb a polgárokhoz – Riz Gábor országgyűlési képviselő (balra) és Tamás Barnabás polgármester tesztelték az irodát

A putnoki kormányablak átadásával Borsod-Abaúj-Zemplén megyében teljessé vált a NAV lefedettsége, vagyis mind a 16 járási székhelyen megtalálhatók az ügyfélszolgálati irodáik, ahol heti három alkalommal intézhetők az adózással kapcsolatos ügyek. A gömöri városban a Bajcsy-Zsilinszky út 2. szám alatt hétfőn, csütörtökön és pénteken várják ügyfeleiket a NAV munkatársai a következő ügyintézési lehetőségekkel: szóbeli tájékoztatás, ügyfélkapu-ügyintézés, beadványok átvétele, adókártya-ügyintézés, egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos ügyintézés, adószámla-egyeztetés, segítségnyújtás az adózással kapcsolatos nyomtatványok kitöltéséhez, személyi jövedelemadó-bevallások javítása, készpénz-átutalási megbízások kiadása és bankkártyás befizetés.

Kapcsolódó Cikkek