EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

A Stop Soros Magyarország szuverenitását védené

A társadalmi vitára bocsátott úgynevezett Stop Soros jogszabálytervezet-csomag célja Magyarország szuverenitásának védelme – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kovács István hangsúlyozta, a csomag annak a nemzeti konzultációnak a következménye, amelyen többen vettek részt, mint amennyien egy-egy választáson egy pártra szavaznak, vagyis pártpolitikán túlmutató az ügy.


Az elemző szerint a 21. századra a nemzetállamok szuverenitását nem csak olyan klasszikus kihívások fenyegetik, mint a háború vagy az ügynöki tevékenység, hanem egy, a migrációt segítő globális hálózat is.

Ez ellen – többek között – a migrációt támogató civil szervezetekkel szemben új eszközökkel kell fellépni; ezt szolgálná a Stop Soros csomag – mondta a stratégiai igazgató.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.