EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Külföld

A szabóműhelyben gyújtotta fel barátnőjét féltékeny üzletember

Konszolidáltnak tűnő brit üzletember után indított hajszát a hanoi rendőrség. Az 52 éves Gary Iredale benzinnel leöntötte, majd felgyújtotta szeretőjét, aki szakítani akart vele. Az egyedülálló anya, Nguyen Hang szörnyű sérüléseket szenvedett, teste kétharmada megégett.

Normális, hétköznapi embernek írta le Mr. Iredale-t üzlettársa, a liverpooli Ben Evans, aki a vietnami főváros egy csendes külvárosi házában bérelt lakást honfitársa szomszédságában.


– A végzetes támadás előtti napon Gary a ház előtt kiabált egy vietnami lánnyal – nyilatkozta a Daily Mailnek a szomszéd, aki barátnőjével együtt szem és fültanúja volt a heves vitának. – Gary minősíthetetlen hangon üvöltözött: takaradj innen, menj a büdös francba!, és mindennek lehordta a nőt. A tragédia előtt pedig azt is láttuk, amint Gary teljesen kiszámíthatatlanul viselkedik, előbb egy kóbor kutyát üldözött az utcán, majd egy idősebb vietnami férfival kezdett veszekedni értelmetlenül és indokolatlanul. A támadás után a barátnőm még összefutott vele véletlenül, de semmi különöset nem vett észte rajta, váltottak néhány semmitmondó szót, és ennyi.

A zavartan viselkedő Iredale-en nem látszott, milyen szörnyűséget követett el: bement abba a szabóságba, ahol korábbi partnere dolgozott, és mindenki szeme láttára benzinnel leöntötte a lányt, és felgyújtotta. A védekezésre képtelen Hang eleven fáklyaként futott ki az utcára.


– Ez volt a legborzasztóbb dolog, amit valaha láttam – mondta a szintén brit Alan Nicholls, aki a feleségével éppen az üzletben volt.

Nguyen nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, teste hetven százaléka megégett, a feleségem és az édesanyja ott van vele a kórházban, és a túléléséért imádkoznak – mondta a MailOnline-nak az áldozat sógora, Minh Duong Hoang.

Egyik tanú elmondta a rendőrségen, hogy a tettes a támadás előtti este sokat ivott és kábítószert is fogyasztott, és arra panaszkodott, hogy a barátnője el akarja hagyni egy másik férfi miatt.

A  hanoi rendőrség letartóztatási parancsot adott ki Iredale ellen, ám a férfi állítólag elhagyta Vietnamot és Thaiföld érintésével a Fülöp-szigetekre menekült.

 

Fotó: Youtube

Fotó: Youtube

Kapcsolódó Cikkek