2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

A szekszárdi közgyűlés határozatban utasította el a “Soros-tervet”

A szekszárdi közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el a “Soros-tervet” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön.

A határozat szerint az önkormányzat “a településekre komoly fenyegetést jelentő, tömeges betelepítés miatt felkéri Magyarország kormányát, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen”. A döntést kilenc igen szavazattal, négy ellenében fogadták el.


Az Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester által előterjesztett határozat az Európai Parlamentnek a nemzetközi védelmet kérő emberek szponzorálásáról szóló, 2017. november 16-ai határozatát idézte, amely szerint “egy kérelmezőt szponzoráló szervezetnek gondoskodnia kell (.) a kérelmező a szponzor székhelye szerinti tagállamban való tartózkodásáról”. Ez valójában azt jelenti, hogy a civil szervezetek a bevándorlás szervezésében és a bevándorlók szétosztásában aktív szerepet játszhatnak – olvasható a polgármesteri előterjesztésben.

A közgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy nem kér Soros György bevándorlásszervező irodáiból, ez nem párt-, hanem településpolitikai kérdés – mondta Ács Rezső.


A közgyűlés arról is határozott, hogy ingyen átadja az államnak a szekszárdi honvédelmi sportközpont céljára kiválasztott területet. A szekszárdi az egyike lesz annak a 16, lőtérrel ellátott létesítménynek, amely a honvédelmi nevelést nyújtó sportágak, szabadidős tevékenységek helyszíne lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.