EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

A szekszárdi közgyűlés határozatban utasította el a “Soros-tervet”

A szekszárdi közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el a “Soros-tervet” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön.

A határozat szerint az önkormányzat “a településekre komoly fenyegetést jelentő, tömeges betelepítés miatt felkéri Magyarország kormányát, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen”. A döntést kilenc igen szavazattal, négy ellenében fogadták el.


Az Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester által előterjesztett határozat az Európai Parlamentnek a nemzetközi védelmet kérő emberek szponzorálásáról szóló, 2017. november 16-ai határozatát idézte, amely szerint “egy kérelmezőt szponzoráló szervezetnek gondoskodnia kell (.) a kérelmező a szponzor székhelye szerinti tagállamban való tartózkodásáról”. Ez valójában azt jelenti, hogy a civil szervezetek a bevándorlás szervezésében és a bevándorlók szétosztásában aktív szerepet játszhatnak – olvasható a polgármesteri előterjesztésben.

A közgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy nem kér Soros György bevándorlásszervező irodáiból, ez nem párt-, hanem településpolitikai kérdés – mondta Ács Rezső.


A közgyűlés arról is határozott, hogy ingyen átadja az államnak a szekszárdi honvédelmi sportközpont céljára kiválasztott területet. A szekszárdi az egyike lesz annak a 16, lőtérrel ellátott létesítménynek, amely a honvédelmi nevelést nyújtó sportágak, szabadidős tevékenységek helyszíne lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.