2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Kecskemét

A vadaskertben találták meg a Kodály-szobrot

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója értesítette a Kecskeméti Lapok szerkesztőségét, hogy náluk találták meg Kodály karácsonykor ellopott rézszobrát. A tolvaj egyszerűen bedobta a kerítés mögé az alkotást, amelyet január 5-én lefoglaltak a rendőrök.

Még tavaly Bartóké után Kodály rézszobrát is ellopták a Kéttemplom-közből a Kodály Intézet előtt álló műalkotásról. Most a legváratlanabb helyről került elő Kodály figurája: az állatkertben került elő az eltűnt szobor. Egy zsákban lapult, a vadaskert egy eldugott részén, így senkinek sem tűnt fel. A rendőrök azonban elfogták a tolvajt, aki bevallotta, hová rejtette el zsákmányát.


Csodával határos módon előkerült a kecskemétiek számára oly fontos műalkotás

A rendőrség közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyből kiderül, hogy tavaly december 25-én 2 óra 10 perc körül szerelték le és lopták le a talapzatról az 50 centiméteres szobrot. A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd másnap részletes beismerő vallomást tett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.