EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Kecskemét

A vadaskertben találták meg a Kodály-szobrot

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója értesítette a Kecskeméti Lapok szerkesztőségét, hogy náluk találták meg Kodály karácsonykor ellopott rézszobrát. A tolvaj egyszerűen bedobta a kerítés mögé az alkotást, amelyet január 5-én lefoglaltak a rendőrök.

Még tavaly Bartóké után Kodály rézszobrát is ellopták a Kéttemplom-közből a Kodály Intézet előtt álló műalkotásról. Most a legváratlanabb helyről került elő Kodály figurája: az állatkertben került elő az eltűnt szobor. Egy zsákban lapult, a vadaskert egy eldugott részén, így senkinek sem tűnt fel. A rendőrök azonban elfogták a tolvajt, aki bevallotta, hová rejtette el zsákmányát.


Csodával határos módon előkerült a kecskemétiek számára oly fontos műalkotás

A rendőrség közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyből kiderül, hogy tavaly december 25-én 2 óra 10 perc körül szerelték le és lopták le a talapzatról az 50 centiméteres szobrot. A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd másnap részletes beismerő vallomást tett.

Kapcsolódó Cikkek