EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIII.kerület

A Vasas is haszonélvezője a sporttámogatásoknak

Az Új Illovszky Rudolf Stadion építkezése sem valósult volna meg állami beruházás nélkül. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Szocialista politikusok előszeretettel kritizálják a kormány kiemelt sporttámogatását. Ebből kerületünk egyik ismert közszereplője, Szanyi Tibor sem maradhatott ki. A 2014-es kampányban a baloldali fordulat szükségességéről beszélt a „nemzeti focialista” kormány megdöntéséhez.

Markovits László, a Vasas elnöke ezzel szemben egy tavaly év végi interjúban arról beszélt, hogy a bőkezű állami támogatások és a taós pénzek „igazán nagy haszonélvezői a sportba most bekapcsolódó korosztályok, illetve azok, akik most teszik fel életüket az élsportra”. Csak tavaly közel 850 millió forint folyt be a Vasas éves költségvetésébe különböző állami támogatásokból, szemben az önkormányzati 60 millióval. Tehát ezáltal sok kerületi fiatal juthat színvonalas sportolási lehetőségekhez. Az sportos életmód viszont nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyermekeink jobb egészségi állapotban élhessenek felnőttkorukban.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.