2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIII.kerület

A vizes vb építkezéseivel a kerület is jól járt

Egyik visszatérő támadási felület az ellenzéki pártok részéről a vizes vb megrendezése és annak költségei. Pedig a világbajnoksághoz kapcsolódóan rendbe hozták az évtizedek alatt teljesen lepusztult Duna-parti területet a Margit hídtól kezdődően.

Így lehetővé vált a kerékpározás és futás a Duna Arénáig a helyiek számára is, míg mások korzóként használhatják a Moszkva sétányt. Felújították a Dráva utcát, és megépítették a Dagály sétányt. Sok fejlesztést hajtottak végre a Margitszigeten is, ami szintén komoly sportolási lehetőségeket jelent a helyi lakosok számára, de az elmúlt hét év jobboldali vezetése alatt Budapesten is sokkal több fejlesztés valósult meg, mint az ezt megelőző húsz évben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.