2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Allah mellett tett hitet Vona Gábor

Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett – írja a Mandiner egy videóra hivatkozva. A cukisodó Jobbik-vezér korábban az iszlámot nevezte Európa utolsó reményének és azt is közölte, nem ellenezné mecsetek építését Magyarországon.

Megdöbbentő felvételt tett közzé a mandiner.hu. A videón az látszik, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt tesz hitet Allah mellett. A gyenge minőségű, vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen Vona Gábor törökül beszél.


– Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól – idézte Vona szavait a portál. A felvételen az is jól látszik, hogy a feltehetően török hallgatóság üdvrivalgásba kezd, amint befejezi mondandóját.

A videó kikerülése után a jobbikos politikus Facebook-oldalán ismerte el, hogy ő látható a felvételen, majd kínos magyarázkodásba kezdett.


Az igazság az, hogy nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek – írta a pártelnök. A mandiner.hu azonban felhívja a figyelmet Vona szavainak ellentmondásaira.

– Török nyelven Allah természetesen egyértelműen a Korán egy és igaz istenét, a muszlimok istenét jelenti, nem is nevezhetnék másként. Azt, hogy a törökök számára Allah kétségtelenül a Korán istenét jelenti, egy törökszakértő is megerősítette lapunknak – állítja a portál.

Megkerestük az ügyben a Jobbik sajtóosztályát, azonban Vona posztján kívül nem kommentálták bővebben az esetet.

Nem ez az első eset, hogy Vona közeledett az iszlámhoz. Korábban kijelentette, hogy a Jobbik alelnökével, Toroczkai Lászlóval ellentétben ő engedélyezné Magyarországon mecsetek építését, és az üldözött keresztényeknek sem biztosítana menedéket.

2013-ban pedig odáig merészkedett, hogy azt találta mondani – szintén Törökországban –, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében.

 

Hadházy lesz Simicska táskás embere?

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke
MTI Fotó: Kovács Attila

Amint a Lokál is beszámolt róla a hétvégén, Had­házy Ákos, az LMP társelnöke egy dunai hajón találkozott a Simicska-birodalom vezető embereivel. A Ripost szerint Simicskáék anyagi és médiaelőnyökért cserébe lényegében éppen úgy pórázra fűzték a pártot, mint korábban a Jobbikot. A lap szerint a paktum mintájául Vona Gábor és pártjának bedarálása és korrumpálása szolgál, érdekes, hogy az ügylet „táskás embere” éppen a magát korrupcióellenes harcosként ábrázoló Hadházy lesz. Az LMP társelnöke egyébként eddig csak azt ismerte el, hogy korábban már találkozott Simicskával, azonban a Magyar Narancs legfrissebb számában azt is bevallotta, hogy politikai kérdésekről, a közelgő választásokról is egyeztettek. Az interjúban azt is kénytelen volt elismerni, hogy az LMP vezetőségének megbízásából tárgyal Simicskával. Sajtóértesülések szerint Hadházyt korábban is Simicskáék küldték a pártba, azért, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. A Ripost értesülése szerint Vona Gábor végigasszisztálta a Simicska–LMP-paktum megszületését, hasznos tanácsokkal szolgált, hogy az Állami Számvevőszék által leleplezett, 600 milliós bírsággal végződő plakátügylet csapdáit elkerülhesse az LMP.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek