EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Amavisca: Ronaldónak Madridban van a helye!

Világsztárok fociztak a hagyományos salgótarjáni jótékonysági Gabora-gálán a hétvégén. A Real Madrid-öregfiúkat erősítette az egykori BL-győztes csatár, José Emilio Amavisca és a középhátvéd Francisco Pavón. Előbbivel készített interjút a Lokál.

– Mennyire ismeri napjaink magyar futballjátékosait?


– Nem annyira, mint a régieket – felelte Amavisca, aki jelenleg televíziós szakkommentátor, illetve Santanderben egy futballakadémiát vezet. – Puskás igazi madridi legenda, mindenki ismeri őt, de a maiakról nem nagyon hallani. Ritka vendég a magyar válogatott a világ- és Európa-bajnokságokon, és már nincs is magyar futballista a spanyol bajnokságban sem. De talán később újra feltűnnek a nemzetközi porondon. Szurkolok önöknek, hogy így legyen.

– A jelenlegi Real Madrid sem szerepel korábbi híréhez, nevéhez méltóan. Mit gondol, ennek mi az oka?

– Ezt nagyon sokan szeretnék tudni. Talán azért, mert többen elmentek, például Morata vagy Pepe. A sok sérült miatt is elment néhány meccs, ráadásul Cristiano Ronaldo sincs túl jó formában. Ezek mind számítanak.

– Ha már szóba hozta Ronaldót, ön szerint tényleg elhagyja a Realt?

– Azért mert most nincs csúcsformában, még nem kellene távoznia. Sehol másutt nem lenne olyan jó dolga, mint Madridban – fejezte be a Real egykori csatára, aki természetesen ott van a királyi gárda meccsein.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.