2019. február 22., péntek
Gerzson

Külföld

Amerikában vizsgálják Soros kormánybuktató magatartását

A Judical Watch nevű független amerikai jogvédő szervezet vizsgálódik Soros György kormánybuktató szerepével kapcsolatban. A szervezet választ vár arra, hogy mi köze volt a bevándorlás párti milliárdosnak a macedón kormány megdöntéséhez.

A Judicial Watch amerikai konzervatív, független jogvédő szervezet közérdekű adatigényléssel fordult az Egyesült Államok Külügyminisztériumához azzal összefüggésben, hogy az Obama-adminisztráció milyen módon támogatta és működött együtt Soros György szervezeteivel a korábbi macedón kormány megdöntésében. Miután az amerikai külügy megtagadta az anyagok bemutatását, a Judicial Watch végül pert indított a közérdekű adatok megszerzése érdekében – írja az Origo.


Ha a vizsgálat sikerrel jár a jogvédő szervezet szerint nyíltan fény derülhet Soros és a Nyílt Társadalom Alapítványa háttér működésére a megdöntött macedón kormány ügyében.

A történethez hozzátartozik az is, hogy 2012-ben szerződést írtak arról, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány lesz az amerikai források fő elosztója Macedóniában.


Soros beavatkozását a macedón belpolitikába már több magas rangú macedón és amerikai kormányzati forrás  is megerősítette – olvasható az Origón.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek