EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Hódmezővásárhely

András az év első újszülöttje!

2018. január elsején 16 óra 20 perckor született meg Hódmezővásárhely első babája. Az újszülöttet, Kócsó András Kolost és édesanyját, Kócsóné Csák Anikót a város nevében Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester és dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntötte január 3-án a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban.

Az 54 centiméterrel és 4330 grammal világra jött baba édesen szundikált édesanyja karjaiban, amikor átadták részére és anyukájának Hódmezővásárhely Önkormányzatának ajándékát, az életkezdési támogatást, amely 100 ezer forint. Az édesanyának ezenkívül egy csokor virággal is kedveskedtek az alpolgármesterek.


Az újszülöttet Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere és dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntötte január 3-án

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy minden egyes vásárhelyi gyermekre büszkék, aki a világra jön. Idén András Kolos nyitotta ezt a fontos sort, akit egy kétéves fiútestvér is vár odahaza. A polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester örömét fejezte ki az egyre gyarapodó születésszámokkal kapcsolatban is, és elmondta, hogy míg 2010-ben 374 gyermek született a városban, addig tavaly már 514. A házasságkötések száma is gyarapodott, 2010-ben 177-en, 2017-ben 277-en gondolták úgy, hogy örök hűséget fogadnak egymásnak.

Kócsóné Csák Anikó és gyermeke, Kócsó András Kolos

Az újév első újszülöttjének édesanyja, Kócsóné Csák Anikó mosolyogva mesélt arról, mennyire várták második gyermeküket, és hogy óriási ajándék számukra a kis András Kolos érkezése. Elmondta, a kétórás szülést követően a kisbaba életének első két napja nyugalomban telt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.