EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Aranyat érnek Az utolsó Jedik

A legújabb Csillagok háborúja-epizód azon túl, hogy kevesebb mint két héttel a hazai premier után a 2017-es év legnagyobb bevételt elért filmje lett a maga 823 millió forintjával, most egy újabb elismeréssel büszkélkedhet.

Hivatalosan is a világ második legjövedelmezőbb filmes franchise-ja lett a Csillagok háborúja. Az első helyen még a Marvel Cinematic Universe áll a maga 13,5 milliárd dolláros, nagyjából 3000 milliárd forintos összbevételével, ám a hosszú ideig a dobogó második fokát birtokló, 8,53 milliárdos, kicsivel több, mint 2 ezer milliárd forintos Harry Potter-franchise helyét most simán elorozták a galaxis lázadói.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.