EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Miskolc

Aranyérmes a DVTK!

A DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a múlt szombati döntőben 4-0-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett. A miskolci csapat 2015 után másodszor lett MK-győztes.

Ugyan az MK alapszakaszát a címvédő MAC Budapest nyerte, ám a szerdai elődöntőben az Újpest jobbnak bizonyult nála, így a Ferencvárost kiejtő DVTK – mint előkelőbb kiemelt – lett a finálé pályaválasztója. A csapatokat telt ház, 2100 néző várta.


A kupagyőztes a miskolci csapat – Fotó: MTI

Az első játékrész derekán a hazaiak Magosi Bálint révén 1 perc 24 másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak, majd kihagytak egy emberelőnyt. A felvonás többi részében egyenrangú ellenfélnek bizonyult az UTE.

A folytatásban gyorsan kétszer is létszámfölényhez jutottak a vendégek, ám nem tudtak faragni hátrányukból. Kiegészülve, Galanisz Nikandrosz – aki korábban két gólpasszt adott – szintén betalált, így egyre kilátástalanabb helyzetbe került az előzetesen esélytelenebbnek tartott Újpest.


Az újpesti Ladislav Sikorcin és Ales Sila kapus valamit a miskolci Galanisz Nikandrosz a Jégkorong Magyar Kupa döntőjében – Fotó: MTI

A záró játékrész eleje sok kiállítást hozott, és ebből is a hazaiak kerültek ki jobban: a 45. percben Anssi Rantanen emberelőnyben nem hibázott. A hátralévő időben javarészt a büntetőpadokon volt forgalom, az újpesti Hegyi Ádám egymaga 14 percet „szorgoskodott össze”.

Magosi Bálint, a győztes miskolci csapat tagja átveszi a kupát Kriza Ákos polgármestertől – Fotó: MTI

A DVTK kedden újabb trófeát nyerhet, amennyiben az első alkalommal kiírt Visegrád Kupában diadalmaskodik a szlovák HK Nitrával szemben. Az első meccsen kétgólos előnyt szerzett a Jegesmedvék együttese.

Kapcsolódó Cikkek