2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Sopron

Ármány és szerelem

 Megkezdődtek Papp Gyula–Demjén Ferenc–Sárdy Barbara Ármány & szerelem című rockzenés játékának próbái a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Pataki András, a bemutató február 24-én lesz.

 A különleges előadás keretében Schiller népszerű drámájának jelenetei villannak fel egy színházi főpróba keretében. Sárdy Barbara történetéhez Papp Gyula zeneszerző blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat, amelyek szövegét Demjén Ferenc írta.

Pataki András az olvasópróbán arra hívta fel a figyelmet, hogy kettős feladat előtt áll a stáb, hiszen a darab keretében gyakorlatilag színpadra kell állítaniuk egy rockoperát, egy klasszikus mű alapján, s közben a valódi cél az, hogy bemutassák egy vidéki színház életét. Mindezt úgy kell elérniük, közvetíteniük, hogy ne saját magukat, a problémáikat jelenítsék meg a színpadon, hanem a jelennek is tudjanak szólni, egyetemesen erről a világról. Ebben alkotótársként számít a színészekre, ötleteikre, gondolataikra, hogy miként tudják maivá, élővé tenni ezt a játékot, s így megmutatni, mit gondolnak magukról, a színházról és a készülő műről.

Pataki András szerint kettős feladat ellőtt áll a stáb
Fotó: Torma Sándor

Katona Imre, az előadás dramaturgja azt hangsúlyozta, hogy fontos a játékon belüli játék hitelessége, az itt és most megszületésének művészi ereje. Ezért nagy pontossággal kell elkészíteni a zenés művet, hogy az alkotói oldal belső útjai is hűen tudjanak megjelenni a jelenkori érvényességben, amelynek fő üzenete: milyen színházat is kínál ez a társulat a nézőknek.


Sárdy Barbara és Papp Gyula együtt dolgozik
Fotó: Torma Sándor

A produkcióban színpadra lép Papp Attila, Füredi Nikolett, Szomor György, Békefi Viktória, Ács Tamás, Savanyu Gergely, Szőcs Erika, Kósa Zsolt, Molnár Anikó, Simon Andrea, Szalai Dóra, Both Gréta, Szlúka Brigitta, Galkó Balázs, Major Zsolt. Az előadásban szerepelnek a Sopron Balett tagjai, zenekar és vokalisták is. A koreográfus Demcsák Ottó, a jelmeztervező Szélyes Andrea, a díszlettervező Pataki András.

Többe között Galkó Balázs is színpadra lép
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.