EUR: 320,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Ózd

Átadták Putnok tanuszodáját

Balog Zoltán jelenlétében avatták fel Putnok város új tanuszodáját, így a járásban létrejöttek az óvodai és iskolai úszásoktatás feltételei. A két tanmedence 327 millió forint értékű beruházás, a működtetés költségeire az állam évi 80 millió forintot biztosít.

Az emberi erőforrások minisztere az átadáson hangsúlyozta: míg 2010-ig az iskolabezárások voltak a baloldali kormány napirendjén, addig a második Fidesz-kormány az iskola és a sport szorosabbá tételét tűzte ki célul. Ennek részeként jelölték meg, hogy olyan gyerek ne kerüljön ki az általános iskolából, aki nem tud úszni. Programjuk végrehajtására 80 milliárd forintos csomagot különítettek el, amiből idáig 515 iskolát újítottak fel. Határoztak 46 tornaterem építéséről, ebből az első ütemben 27 készül el. Vállalták 51 tanuszoda felépítését, aminek első ütemében 25-öt adnak át, ennek része a putnoki uszoda, amelyet hatodikként avattak fel. Balog Zoltán hozzátette: mindezt megígérték és meg is valósították. Putnokon hét állami és egy egyházi iskola, valamint egy óvoda úszásoktatását biztosítják járási feladatként. Az objektum működtetésére az állam évi 80 millió forintot biztosít.


Fotó: Lokál
Riz Gábor, Balog Zoltán és Tamás Barnabás adták át az uszodát a gyerekeknek

Riz Gábor országgyűlési képviselő kiemelte a Putnokon és a térségben zajló pozitív folyamatokat, aminek része a sportolási lehetőségek szélesítése új sportobjektumok létesítésével. Tamás Barnabás polgármester viszont arról beszélt, hogy jókora ellenszélben készült a beruházás, ám ennek ellenére sokan hittek a megvalósításban. Szerencsére utóbbiaknak lett igazuk.

Fotó: Lokál
 Ok az örömre, átadták a járás új sportlétesítményét (Balról: Riz Gábor, Balog Zoltán, Tamás Barnabás)

Kapcsolódó Cikkek