EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Autósüldözés volt Kecskeméten!

Fergeteges filmjelenettel kezdődött az év. Január 6-án este tíz óra körül felizzott a Facebook Kecskeméti sebességmérés/útinform csoportja: többen látták, amint egy kis piros Toyota Yaris után erednek a rendőrök. Hamisítatlan autósüldözés tanúja volt a belváros. Állítólag balesetveszélyes szituációkat is okozott az autó, amely végül meglépett a rendőrök elől. Másnap találták meg a száguldozó kocsit, a hírek szerint az utcán parkolták le.

Az első bejegyzések arról adtak hírt a Facebookon, hogy autósüldözés van a városban, mindenki vigyázzon. A leggyorsabb posztolók szerint eleinte két kombi Skoda Octavia üldözte körbe a Yarist a körúton. Majd volt, aki látta, hogy már két kört is mentek, később egy Mercedes is beszállt, de állítólag nem bírtak vele. Hamar jött olyan is, aki azt állította, hogy majdnem karambolozott a menekülő autóval.


A Facebookra posztolt kép, melyen épp vizsgálják a megtalált autót a rendőrök

Nem sokkal később már a Petőfi Sándor utcán látták a jelenetet, ezután a Műkerti sétánynál és a pesti kivezető úton is várakozó rendőrautókról számoltak be. Egy újabb hozzászóló a Ceglédi úton látott befelé siető rendőrautót, feltételezte, hogy jön a segítség. Az egyik kommentelő a színháznál észlelte a szirénázó konvojt, ő már hat rendőrautóról, köztük három kisbuszról adott hírt. Másvalaki szintén a színháznál látta az esetet: „A színházból akkor jöttek ki az emberek, annyira nem izgalmas, mikor egy ilyen őrült mindenen keresztül megy gondolkodás nélkül! Bárkit elgázolhatott volna, nem kis sebességgel közlekedett! Reméljük, nem okoz balesetet, és minél hamarabb elkapják!”

Egyfajta netes szolidaritás is kialakult az üldözöttel, ilyen hozzászólások születtek: „Reméljük, végig kiadja szegény Yarisnak!” Persze megjelent az ellenkező oldali radikalizmus is: „Én pont az ellenkezőjét kívánom. Csak lényeg, hogy magában tegyen kárt kizárólag!” Őt azonnal meg is feddte valaki: „Neee kívánjunk ilyet, nyilván másban ne tegyen kárt, de inkább álljon le a verda alatta…”
A rendőrségi szóvivő elmondta, csupán 8-10 percig követték a menekülő autót: általános rendőri intézkedést folytattak. – Szerettük volna intézkedés alá vonni, akkor nem sikerült, az üldözött autó eltűnt, vasárnap azonban meglett a jármű, és a kollégák intézkedtek vele kapcsolatban – mondta Vincze Messzi Adél sajtóreferens. Hogy mi lett a vezető sorsa, arról a rendőrség sajtómunkatársa a folyamatban lévő eljárás miatt nem tudott többet mondani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.