EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Békéscsaba

Az eső sem állította meg a lelkes futókat

Bár december 31-én reggel eleredt az eső Békéscsabán, ez sem tántorította el a lelkes futókat a Városi Sportcsarnoknál, hogy részt vegyenek a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club által immáron harmincadik alkalommal megrendezett Szilveszteri Futógálán.

A rendezvény történetében először chipes időmérés volt, így mindenki pontosan megtudhatta az időeredményét és a helyezését szinte a célba érkezés utáni pillanatban. Pontban tíz órakor Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő pezsgődurranással indította az első futam résztvevőit, majd öt perccel később dr. Ferenczi Attila és dr. Fábián Ágnes tanácsnokok indították a második futamot.


Az igazolt férfiaknál hármas csabai siker született, Gregor László végzett az élen, aki a viadal után egyből Varasdra utazott, ahol részt vett az éjféli utcai futóversenyen. A nőknél szintén a rendező klub atlétája, Pap Csilla győzött, aki megelőzte a debreceni színekben induló korábbi békéscsabai futót, Kácser Zitát. A küzdőtéren a négy olimpiát megjárt kiváló gyalogló, Urbanik Sándor és Czeglédi Katalin marketingvezető köszöntötte a békéscsabai válogatott atlétákat, köztük a 2017-es belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságon aranyérmes, a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmes súlylökőnőt, Márton Anitát.

Megható pillanata volt az ünnepségnek, amikor egy kerékpárt nyújtottak át a Siketlimpián értékes helyezéseket szerzett Mihály Réka futónak, ezzel is segítve őt a mindennapokban. Ezt követően a futógála legjobbjainak adták át a díjakat, majd a népszerű ajándéksorsolás következett a célba érkezők között. Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezető igazgatója örömét fejezte ki, hogy az esős idő ellenére is ilyen sokan eljöttek, hogy közösen búcsúztassák az óévet. A különböző kategóriákban több mint hatszázan álltak rajthoz a rendezvényen. A jubileumi esemény az óriástorta elfogyasztásával és pezsgős koccintással zárult.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.