2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szekszárd

Az európai élvonalban a kosaras lányok

Az Atomerőmű KSC Szekszárd története során először jutott be az Európa-kupa legjobb tizenhat csapata közé. Ez a siker azonban nem az egyetlen volt tavaly, számos babért learattak a lányok.

– A KSC Szekszárd csapatának életében a 2017-es év nagyon sok szurkolónk és sok-sok szekszárdi ember számára is mondhatni álomszerű volt. Az év elején, tavasszal a bajnoki ezüstéremig jutottunk, az ősz pedig mindent vitt. A tízből tíz győzelmünk volt, nem szenvedtünk vereséget a magyar bajnokságban, vezetjük az alapszakaszt, méghozzá úgy, hogy a mögöttünk lévő Győrt és Sopront kicsit le is szakítottuk, mert mindkét ellenfelünknek két-két veresége van már.


Gálavacsorával zárták a 2017-es évet. Fotó: Nagy Nándor

Az Európa-kupában acélozódtunk, a fiatal játékosaink nagyon sokat fejlődtek. Igazán jó légiósokat sikerült megtartani, illetve igazolni is, Maja Erkic és Teja Oblak személyében, Krnjics Szarával és az amerikai lánnyal, Erica McCall-lal is jól jártunk. Tőlük és a rutinos magyaroktól rengeteget tanultak a fiatalok. Azt gondolom, hogy Studer Ágnes és Gereben Lívia teljesen érett játékos képét mutatják. Hatalmas öröm számunkra, hogy ötödikként Bálint Rékát is behívták a nemzeti válogatottba, hiszen ő saját nevelésű játékos, és kisebb kitérők után – úgy gondolom, az ő nevében is mondhatom – végül nevelőegyesületében talált igazán önmagára, találta meg a saját „hangját”. Úgyhogy nagyon büszkék vagyunk a magyar játékosainkra is, és a saját nevelésű játékosainkra, az elért eredményeinkre. Az a feladat, hogy ezt a szintet 2018-ban is tartsuk, és ha lehet, még fokozzuk. Ugye az Európa-kupa egyenes kieséses szakaszában kettős győzelemmel a Győrt fektettük két vállra, így immár a legjobb 16 csapat közé verekedtük be magunkat. A 2018-as év nagyon nehezen indul a csapat számára, a sportcsarnokban fogadtuk a Wroclaw csapatát, amely tavaly lengyel bajnok volt. Az egész klub- és szakvezetés maximálisan elégedett mindenkinek a munkájával, legyen játékos, edző, illetve bármelyik stábtag aki a csapat körül bármit is tett, segített minket – nyilatkozta Szabó Noémi, a csapat szakmai vezetője.

A legjobb 16 közé jutott a KSC, az Európa-kupában. Fotó: Nagy Nándor

Nem sokat pihentek az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai a téli szünetben, már december utolsó napjaiban megkezdték a felkészülést a következő meccsekre. Legutóbb január negyedikén léptek pályára otthon a lányok, ahol a Sleza Wroclaw (POL) csapatát fogadták. A 72-77-re végződő találkozón Krnjics Szara (18 pont, 10 lepattanó) és Teja Oblak (16 pont, 6 gólpassz) volt a KSC legeredményesebbje.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.