EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Győr

Az év csapata lett a Győri Audi ETO KC

Hatalmas elismerés részesei lehettek a győri lányok, hiszen az Év sportolója gálán a hagyományos csapatsportok kategóriában a dobogó legfelső fokán végeztek. Görbicz Anita csapatkapitányként köszönte meg a rengeteg támogatást, amelyet kaptak az elmúlt esztendőben s éreznek most is.

A három jelölt a férfi kosárlabda-válogatott, a Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapata és a fent említett győri BL-győztes együttes volt. A győri hölgyek 2014-ben egyszer már elnyerték a díjat. Még a gála előtt Görbicz Anita, a zöld-fehérek csapatkapitánya nyilatkozott az M4 Sportnak.


– Nagyon nagy megtiszteltetés, hiszen ezzel elismerik az egész éves munkánkat, illetve az eredményeinket. Nagyon jó egy ilyen gálára is elmenni, ráadásul nem egyszerűen részt venni rajta, de szerepelni is. Bízunk abban, hogy idén is meg tudjuk nyerni.

Nos, Anita és a többi játékos is örülhet, hiszen az ETO KC már másodszor hódította el az év legjobbjainak járó elismerést.


Budapest, 2018. január 11.
A Győri Audi ETO KC háromszoros Bajnokok Ligája győztes női kézilabdacsapata, az év csapata hagyományos csapatsportokban az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én. Középen Görbicz Anita csapatkapitány, bal szélen a díjátadó Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A díjat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át a csapatnak, aki méltatta az összes jelölt sikereit és eredményeit. A boríték felbontása után a Kowalsky meg a Vega Varázsszavak című dalára vonult fel a Győri Audi ETO KC csapata, s bár voltak hiányzók, a neve minden győri játékosnak elhangzott.

Az elismeréssel járó emléktárgyat Görbicz Anita vette át, aki megköszönte mindenki segítségét, megemlítve a város támogatását is. Kiemelte a csapategységet és az összhangot, ami végig jellemezte és jellemzi most is a győrieket.

A szavazásból jól látszik, hogy a győri lányok itt is magabiztosan nyertek: az első helyezett 766 pontot ért el, míg a második Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP (férfi vízilabda) 524 pontot, a harmadik férfi kosárlabda-válogatott pedig 424 pontot ért el.

Ráadásul még egy öröm érte a csapatot ezen az estén, hiszen Ambros Martin az év edzői között a bronzérmet nyerte el, Shane Tusup (úszás) és Cseh Sándor (szolnoki vízilabda) mögött.

Kapcsolódó Cikkek