2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Pécs

Az év edzője lett, persze hogy pécsi!

Olyan kimagasló eredményeket értek el a pécsi triatlonisták, hogy azokra már a Magyar Triatlon Szövetség is felfigyelt, és persze díjazott is. Tóth Szilárdot, a PSN Zrt. edzőjét és két versenyzőjét is elismerésben részesítették. 

Tóth Szilárdot idén először jelölte a Magyar Triatlon Szövetség az év edzője címre. Az 50 fős szakosztály vezetőedzője nem távozott üres kézzel a díjátadóról.


Tóth Szilárd (középen) és két versenyzője Bicsák Bence és Sárszegi Noémi (Fotó: Facebook)

– Nagyon örülök a díjnak, de ez nem csupán az én érdemem, hanem a csapaté is, akikkel mindennap együtt edzünk – mondta Tóth Szilárd, a PSN Zrt. edzője.

Szilárd egyébként nemcsak a partvonalról irányítja a fiatalokat, hanem ő is beáll közéjük. Versenysportolói múltja miatt ugyanis ha kell, akkor együtt fut és biciklizik a sportolóival.


Tartja a tempót – heti 2-300 km bringa és 70 km futás van a pécsi edző lábában

– Ez azt jelenti, hogy heti 3-4-szer megyek a srácokkal körülbelül 2-300 kilométert, de emellett futunk is úgy 60-70 kilométert – mondja az edző.

Szilárd korábban középtávfutó volt, országos bajnoki címet szerzett. Most pedig fiatal triatlonisták edzésével foglalkozik. Erre, illetve a Pécsett folyó munkára figyelt fel a Magyar Triatlon Szövetség, hiszen az elmúlt években a PSN Zrt. két sportolója is bekerült az elitbe. Bicsák Bence az U23-as korosztályban világbajnoki bronzot szerzett. Ezzel ő lett az első magyar, aki dobogós lett világversenyen.

Bicsák Bence (jobbra) az év triatlonistája lett (Világbajnokság 2017)

Tóth Szilárd másik versenyzője Sárszegi Noémi, aki a felnőttek között bekerült a top 10-be az Európa Kupán, és szerepelt a 2016-os és 2017-es világbajnokságon is. Nem utolsósorban pedig az U23-as korosztályban ő lett az év duatlonistája.

Kapcsolódó Cikkek