EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Zalaegerszeg

Az ExperiDance Production Cinderellája Zalaegerszegre érkezik

„Jobb mint egy Disney-mesemusical” – írták a kritikusok a darabról, amely látható volt már Budapesten, Veszprémben, sőt hamarosan Székesfehérváron, majd városunkba is megérkezik február 3-án 17 órakor a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba.

A  bemutatót egy sajtótájékoztató előzte meg, ahol az ExperiDance Production képviseletében Juhász Rita turnékoordinációs vezető a zalaegerszegi szereposztást mutatta be, valamint mesélt az új darabbal kapcsolatos eddigi tapasztalatokról és visszajelzésekről.


Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a városvezetés nevében üdvözölte a produkciót, Ódor Péter, a Médiaworks Hungary event managere pedig a rendezvény médiapartnerének képviselőjeként szólalt fel.

Román Sándor, aki magyar népművészet és közművelődés kategóriában tavaly vehetett át Príma-díjat, író- és rendezőtársával, Pozsgai Zsolttal leporolta a mindenki által jól ismert Hamupipőke-történetet és jókorát csavart rajta. Hamupipőke mellett a legismertebb mesehősök is megjelennek a musicalben: felbukkan Jancsi és Juliska, Pán Péter és Csipkerózsika, a fagyos testvérpár, Elza és Anna, forróbb tájakról érkezik Aladdin Jázminnal és végül, de nem utolsósorban Dorothyt is láthatjuk, az Óz, a nagy varázslóból, a hét törpét, Holle anyót, Pinokkiót és Aranyhajat is. Gyermekeink kedvencei egy darabba zárva befogadhatóvá teszik a kultúrát, a tánc- és előadó-művészetet a legkisebbek számára is. A musical nem csupán a csemetéket, a szüleiket is megszólítja. Román Sándor és Vona Tibor vezető páros művészeti segítőikkel együtt szinte észrevétlenül szőtték bele a Cinderellába a szülői jó tanácsokat.


A kissé esetlen Herceget apja udvarlásra és a nők iránti tiszteletre tanítja, a bátortalan Hamupipőkét pedig Tündérkeresztanyja látja el temérdek útravalóval.

Pazar jelmezek, gyönyörű dalok prózai jelenetekkel tarkítva, fülbemászó zenék, LED-díszletek, smink- és frizurakompozíciók gondoskodnak a fantasztikus látványvilágról.

A zene most is Gömöry Zsolt tehetségét dicséri (akit az Edda együttesből is jól ismerhetünk), míg az érzelmeket az ExperiDance művészei keltik életre vérpezsdítő táncukkal.

Kapcsolódó Cikkek