2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Zalaegerszeg

Az ExperiDance Production Cinderellája Zalaegerszegre érkezik

„Jobb mint egy Disney-mesemusical” – írták a kritikusok a darabról, amely látható volt már Budapesten, Veszprémben, sőt hamarosan Székesfehérváron, majd városunkba is megérkezik február 3-án 17 órakor a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba.

A  bemutatót egy sajtótájékoztató előzte meg, ahol az ExperiDance Production képviseletében Juhász Rita turnékoordinációs vezető a zalaegerszegi szereposztást mutatta be, valamint mesélt az új darabbal kapcsolatos eddigi tapasztalatokról és visszajelzésekről.


Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a városvezetés nevében üdvözölte a produkciót, Ódor Péter, a Médiaworks Hungary event managere pedig a rendezvény médiapartnerének képviselőjeként szólalt fel.

Román Sándor, aki magyar népművészet és közművelődés kategóriában tavaly vehetett át Príma-díjat, író- és rendezőtársával, Pozsgai Zsolttal leporolta a mindenki által jól ismert Hamupipőke-történetet és jókorát csavart rajta. Hamupipőke mellett a legismertebb mesehősök is megjelennek a musicalben: felbukkan Jancsi és Juliska, Pán Péter és Csipkerózsika, a fagyos testvérpár, Elza és Anna, forróbb tájakról érkezik Aladdin Jázminnal és végül, de nem utolsósorban Dorothyt is láthatjuk, az Óz, a nagy varázslóból, a hét törpét, Holle anyót, Pinokkiót és Aranyhajat is. Gyermekeink kedvencei egy darabba zárva befogadhatóvá teszik a kultúrát, a tánc- és előadó-művészetet a legkisebbek számára is. A musical nem csupán a csemetéket, a szüleiket is megszólítja. Román Sándor és Vona Tibor vezető páros művészeti segítőikkel együtt szinte észrevétlenül szőtték bele a Cinderellába a szülői jó tanácsokat.


A kissé esetlen Herceget apja udvarlásra és a nők iránti tiszteletre tanítja, a bátortalan Hamupipőkét pedig Tündérkeresztanyja látja el temérdek útravalóval.

Pazar jelmezek, gyönyörű dalok prózai jelenetekkel tarkítva, fülbemászó zenék, LED-díszletek, smink- és frizurakompozíciók gondoskodnak a fantasztikus látványvilágról.

A zene most is Gömöry Zsolt tehetségét dicséri (akit az Edda együttesből is jól ismerhetünk), míg az érzelmeket az ExperiDance művészei keltik életre vérpezsdítő táncukkal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.