2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Pécs

Az olasz sajtóba is bekerült a Pellérdre zuhant csillag

Egy különleges csillagot indítottak útjára a dél-olaszországi Mattinátában. A karácsony másnapján „szélnek eresztett” üzenet végül Pécs mellett, Pellérden landolt.

A Sámi család álmában sem gondolta volna, hogy milyen karácsonyi ajándékot szán számukra az ég. Félezer kilométerről érkezett meg a vidám olaszok kedves üzenete.


Az olaszok alig hittek a szemüknek, mikor meglátták a pellérdi kislányt a csillagukkal. Az olasz sajtó meg is írta az esetet!

– A csillag zuhanására nem is lettünk figyelmesek, pedig a házunk és hosszúkás kertünk Pellérd központjában található. Csak az tűnt fel, hogy a fán lengedezik öt hatalmas légballon – mesélte Sáminé Kordé Krisztina.

A csillagot kissé megviselte az utazás, de Sámiék helyrepofozták – Boldog karácsony! volt az üzenet

Krisztina és általános iskolás kislánya azonnal megnézte, hogy mit rejt a különleges csillag. Egy fényképet találtak rajta Mattináta Mikulásfalujáról, amit a helyiek építenek az olasz településen.


– A közösségi média segítségével sikerült is megtalálnunk a települést, és azonnal felvettük velük a kapcsolatot. Annyira örültek nekünk, mert mint utóbb kiderült, ez náluk karácsonykor hagyomány, de ilyen messzire még sosem jutott a csillaguk – meséli Krisztina.

Egy olasz léggömböt tovább is engedtek Pellérdről

Az olaszok elmondták a pellérdi családnak, hogy általában ezek az üzenetek a tengerbe vesznek, de most szinte csoda történt. Sámiék is így élték meg, hiszen az Olaszországban felengedett hat léggömbből csupán egy pukkant szét a hatalmas út során. Öt viszont a pellérdi kertben pihent, így közülük egyet tovább is reptettek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pellérdiek folytatják-e idén karácsonykor az olaszok hagyományát, de vétek lenne kihagyni!

Kapcsolódó Cikkek