EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Budapest IV.kerület

Az Újpest is elkezdte

Ahogy az összes NB I-es labdarúgócsapat, az Újpest is elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra.  A csapat edzője, Nebojsa Vignjevics nem szeretné átalakítani a csapatot, és csak minőségi játékost igazolna.

Nebojsa Vignjevicet sok ügynök és játékos kereste meg a téli szünetben (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A lila-fehérek az ötödik helyről várják a folytatást, mindössze 5 ponttal vannak lemaradva a dobogó harmadik fokán telelő Debrecentől. A csapat ősszel öt vereség mellett nyolc döntetlent játszott és hatszor tudott nyerni. Mindez azt jelenti, hogy egy jó felkészüléssel, remek tavasszal a csapat odaérhet a dobogóra – és ezzel együtt kiléphet a nemzetközi porondra is.
– Úgy gondolom, a mostani felkészülési időszak egyszerűbb lesz, mint a fél évvel ezelőtti, hiszen akkor 14 új futballistát kellett beépíteni, és többen nem a kezdetektől voltak velünk. Most teljesen más a helyzet, mindenki itt van az első naptól, egészségesek a játékosok, jobban ismerjük már egymást, a rendszert, ezért a nyárinál egyszerűbb és jobb lesz a téli felkészülésünk – mondta az első edzésen Nebojsa Vignjevics, aki hozzátette, az elmúlt időszakban több ügynök és labdarúgó is megkereste, és megpróbálta meggyőzni arról, hogy ügyfeleik, illetve ők maguk minőségi játékerőt képviselnek.
– Ahogy korábban is említettem, nincs szükségünk sok új emberre, tényleg a valóban minőségi játékosokat keressük. Persze ezeket a labdarúgókat rendkívül nehéz megtalálni, mert vagy nagyon sokba kerülnek vagy nem akarnak Magyarországra jönni futballozni – tette hozzá a vezetőedző, aki tudja, néhány játékos távozni készül Újpestről. Az edző elmondta, beszélt már néhányukkal, és tudja, páran nem boldogok, hogy az őszi szezonban kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak a pályán, mint amennyit szerettek volna, és emiatt el szeretnének igazolni, de akinek élő szerződése van és jó játékos, annak nem egyszerű egy másik egyesülettel megegyezni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.