EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szolnok

Az újságírók nem, de a szakma elismerte a Dózsa sikereit

Hiába szorongatják a Bajnokok Ligája trófeáját és aranyérmét a szolnoki pólósok ezen a felvételen, végül mégsem a Dózsa lett az év legjobb csapata az Év Sportolója-szavazás díjátadó gáláján. A sportújságíróknál tehát nem ők voltak a nyerők, a férfiválogatottnál viszont igen.

A múlt csütörtökön megtartott díjátadó gála előtt joggal reménykedhettek a szolnoki drukkerek a sikerekben, hiszen a csapat az elmúlt idényben mindent megnyert, amit csak lehetett: magyar bajnokság, Magyar Kupa, Bajnokok Ligája, Magyar és Európai Szuperkupa – ez a Tisza-parti gárda dicsőséglistája. Mindezek után kissé csalódottan vehettük tudomásul a „szomorú” tényeket: a Dózsa második lett a voksoláson a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata mögött, míg Cseh Sándort Shane Tusup, Hosszú Katinka férje-edzője múlta felül a sportújságírók szerint. A szolnoki fiúk azonban cseppet sem voltak elszontyolodva, hiszen a díjátadó után két nappal a montenegrói Herceg Novi otthonában játszottak BL-csoportmérkőzést, és 9-0-s félidő után 14-6-ra nyertek, ezzel hívva fel a sportújságírók figyelmét, hogy talán nem ártott volna felülvizsgálni a döntésüket.


A szakma viszont elismerte azt az irgalmatlan munkát, amit a zsurnaliszták annyira nem, hiszen a férfi vízilabda válogatott tagjait is megszavaztatták az elmúlt év legjobbjairól: a mérkőzések tekintetében a Szolnok Jug Dubrovnik elleni sikeres BL-döntője nyert úgy, hogy még a budapesti vizes vb – nem túl szép emlékű – fináléját is kenterbe verte. A válogatott tagjainak 80 százaléka szerint Vámos Márton volt a legjobb magyar játékos, aki tavasszal részese volt a szolnoki sikereknek, hogy aztán nyártól a Ferencváros vezéregyénisége legyen. A magyar pontvadászat legjobb légiósa meglepetésre nem valamelyik szerb világklasszis lett, hanem a Dózsa ausztrálja, Aaron Younger. A szavazáson kialakult egy logikátlannak tűnő helyzet is: a válogatott játékosok szerint úgy volt a világon 2017 második legjobb játékosa a szolnokiak szerb sztárja, Andrija Prlainovic, hogy a magyar bajnokság légiósai között is ezüstérmes lett. Már megint ez a kettes szám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.