EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Az újságírók nem, de a szakma elismerte a Dózsa sikereit

Hiába szorongatják a Bajnokok Ligája trófeáját és aranyérmét a szolnoki pólósok ezen a felvételen, végül mégsem a Dózsa lett az év legjobb csapata az Év Sportolója-szavazás díjátadó gáláján. A sportújságíróknál tehát nem ők voltak a nyerők, a férfiválogatottnál viszont igen.

A múlt csütörtökön megtartott díjátadó gála előtt joggal reménykedhettek a szolnoki drukkerek a sikerekben, hiszen a csapat az elmúlt idényben mindent megnyert, amit csak lehetett: magyar bajnokság, Magyar Kupa, Bajnokok Ligája, Magyar és Európai Szuperkupa – ez a Tisza-parti gárda dicsőséglistája. Mindezek után kissé csalódottan vehettük tudomásul a „szomorú” tényeket: a Dózsa második lett a voksoláson a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata mögött, míg Cseh Sándort Shane Tusup, Hosszú Katinka férje-edzője múlta felül a sportújságírók szerint. A szolnoki fiúk azonban cseppet sem voltak elszontyolodva, hiszen a díjátadó után két nappal a montenegrói Herceg Novi otthonában játszottak BL-csoportmérkőzést, és 9-0-s félidő után 14-6-ra nyertek, ezzel hívva fel a sportújságírók figyelmét, hogy talán nem ártott volna felülvizsgálni a döntésüket.


A szakma viszont elismerte azt az irgalmatlan munkát, amit a zsurnaliszták annyira nem, hiszen a férfi vízilabda válogatott tagjait is megszavaztatták az elmúlt év legjobbjairól: a mérkőzések tekintetében a Szolnok Jug Dubrovnik elleni sikeres BL-döntője nyert úgy, hogy még a budapesti vizes vb – nem túl szép emlékű – fináléját is kenterbe verte. A válogatott tagjainak 80 százaléka szerint Vámos Márton volt a legjobb magyar játékos, aki tavasszal részese volt a szolnoki sikereknek, hogy aztán nyártól a Ferencváros vezéregyénisége legyen. A magyar pontvadászat legjobb légiósa meglepetésre nem valamelyik szerb világklasszis lett, hanem a Dózsa ausztrálja, Aaron Younger. A szavazáson kialakult egy logikátlannak tűnő helyzet is: a válogatott játékosok szerint úgy volt a világon 2017 második legjobb játékosa a szolnokiak szerb sztárja, Andrija Prlainovic, hogy a magyar bajnokság légiósai között is ezüstérmes lett. Már megint ez a kettes szám.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.