2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Babos 1,2 milliárdot teniszezett össze

Babos Tímea anyagilag sem járt rosszul az Australian Opennel. Persze megdolgozott minden fillérért, a sikereket nem adják ingyen. Hosszú út vezetett az első 980 dolláros pénzdíjtól a milliókig. Vegyes párosban vasárnap másodikként zárt.

A WTA honlapja szerint a magyar játékos az Australian Open rajtja előtt 4 138 336 dollárt, azaz hozzávetőleg 1,03 milliárd forintot keresett pályafutása során. Az is kiderül, hogy először 2009 áprilisában, a 10 ezer dolláros bournemouthi ITF-torna döntőjéért kapott pénzt: 980 dollárt, azaz mintegy 250 ezer forintot. Ugyancsak itt aratta első párosgyőzelmét, amiért 80 ezer forintnyi összeget vehetett át, és 2009-ben 1,8 millió forinttal gazdagodott, bár az utazástól és szállástól kezdve az étkezésen át az orvosi ellátásig, gyúrásig mindenért fizetnie kellett, így mínusszal zárta a szezont.


/Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

2012 februárjáig kellett várnia az első nagy szakmai és anyagi sikerre: a monterrey-i WTA-torna-győzelemért 10 millió forint volt a jutalma. Szép summa, főleg ahhoz képest, hogy néha csak 12 ezer forintot kasszírozhatott. Innentől kezdve, ha döccenőkkel is – egyéniben legalábbis –, de megindult a szekér: top 100-as, majd top 30-as lett, párosban  2014-ben, majd 2016-ban a döntőig jutott Wimbledonban, sőt 2017-ben WTA-vb-t nyert.

2018-ban pedig Grand Slam-győzelemmel kezdte az évet. Melbourne-ben egyéniben a 2. körben búcsúzott, de így is 18 milliót kapott, a párosgyőzelem után 70,5, a vegyes párosért pedig 8,75 forintot vihetett haza, azaz 2009 óta mintegy 4 824 000 dollárt, vagyis mintegy 1,2 milliárd forintot keresett a pénzdíjakból. Mellesleg 1970 óta mindössze 88 női játékos lépte át az 5 millió dollárt.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.