EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Sport

Babos elődöntőt játszhat párosban

Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

Pikáns felhangja volt a Babos Tímea és párja, Kristina Mladenovic Csan Jung-jan, Andrea Hlavackova elleni mérkőzésének. A magyar teniszező tavaly még a cseh játékos oldalán nyerte meg a WTA-világbajnokságot, de útjaik már szétváltak, és a bennfentesek szerint azóta éppen csak köszönő viszonyban vannak. Nos, kapcsolatuk az Australian Openen sem lett bensőségesebb, és Timi igyekezett maximálisan elvonatkoztatni attól, hogy a háló másik oldalán nem csupán a ranglistaelső páros, hanem korábbi harcostársa is áll.


Nem volt igazán látványos a mérkőzés, mindkét duó a másik hibáiból élt, az igazi fordulatos küzdelem a döntő, harmadik szettre maradt, ahol a rövidítésben ugyan elhúzott a tajvani, cseh kettős, de Babosék fordítottak, és végül 6:4, 0:6, 7:6-ra nyertek.

– Drámai meccs volt, mely olykor a teniszről szólt, de előfordult, hogy kevésbé. Nagyot küzdöttünk, a második játszma elején rengeteg könnyű labdát, lehetőséget elszúrtunk, így 3:0 helyett 0:3 lett, és attól kezdve sokkal jobban teniszeztek. Innen tudtunk felállni és a döntő szettben visszajönni. Nagyon jó párost alkottunk, ma már volt olyan, amikor ő segített nekem, de pont ettől működünk jól – nyilatkozta az origo.hu tudósítójának az első melbourne-i elődöntőjére készülő Babos Tímea, aki győzelme után nem sokkal ismét pályára lépett: vegyes párosban az indiai Rohan Bopannával, és 6:4, 6:4-re verték az amerikai Vania King, Franco Skugor duót.


A férfiaknál a nap szenzációját a harmadik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov kiesése jelentette, míg Rafa Nadal ?-? Cilicet.???????

 (MTI/AP/Ng Han Guan)

Kapcsolódó Cikkek