2020. január 21., kedd
Ágnes

Sport

Babos extázisban játszott Melbourne-ben

Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

Telt ház, azaz csaknem tízezer néző kísérhette figyelemmel a kínai tv-gyárról elnevezett Hisense arénában Babos Tímea remeklését. A magyar teniszezőnek nem voltak kellemes emlékei az amerikairól, hiszen 2016-ban simán kikapott tőle, ám ezúttal visszavágott. Timi 2:4-es állásnál – amikor rövid esőszünet után behúzták a tetőt – kapcsolt turbófokozatba, labdamenetről, labdamenetre jobban játszott. Vandeweghe hiába próbálta reklamálással kizökkenteni, a világranglista-51. magyar jutott tovább. Babos először 2014-ben, a budapesti Fed Kupán vert meg top–10-es teniszezőt, a jelenlegi világelső Simona Halepet.


– Jókor jött az eső, általában jól megy ilyen időben – nyilatkozta az origo.hunak Babos. – Ráadásul nagyon szeretek fedett pályán játszani, és mindig feldob, ha telt ház van. Elsősorban a küzdeni tudásomat illeti dicséret, hiszen hittem magamban, nem adtam fel egy pillanatra sem. Az Australian Open eddig mindig nehezen alakult a számomra, ez a siker viszont új erőt ad.

Babos következő ellenfele a ranglista 40. helyén álló spanyol Carla Suárez Navarro lesz. A legnagyobb meglepetést egyébként a tavalyi döntős Venus Williams és a 2017-es US Open-bajnok és Babos korábbi párostársa, Sloane Stephens kiesése okozta.

Melbourne, 2018. január 15.
Babos Tímea az amerikai Coco Vandeweghe ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2018. január 15-én. A világranglistán 51. magyar játékos továbbjutott. (MTI/EPA/AAP/Dean Lewins)

Kapcsolódó Cikkek

  • Sérüléssel kezdte az évet Szoboszlai

    Sérüléssel kezdte az évet Szoboszlai

    Dohában edzőtáborozik a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Salzburg együttese, amely vasárnap Al-Arabi csapata ellen játszott felkészülési mérkőzést.

  • Sterbik befejezi

    Sterbik befejezi

    A szezon végén visszavonul Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém világklasszis kapusa. A vehir.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy már négy-öt éve fontolgatta ezt a lépést, azonban mindig közbejött valami, ami miatt mégis maradt.