EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Baltával sújtottak le Jankóra (18)

Egy újabb, brutális állatkínzásra derült fény, ezúttal Nógrád megyében. Az alábbi képek, illetve sorok megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk. A nagyjából egy év körüli Jankó kutya fejére ugyanis olyan erővel sújtottak le egy baltával, hogy egy kis részen szét is nyílt az állat koponyája. Csodával határos módon túlélte a támadást.

A Lokál még tavaly augusztusban indította el kampányát az állatkínzás ellen, “Börtönt az állatkínzóknak!” néven, miután valaki elevenen nyúzott meg egy macskát Óbudán. Sajnos azóta is sok szörnyűségről kellett beszámolnunk, ám letöltendő szabadságvesztést eddig jogerősen senki nem kapott.


Forrás: Facebook

Jankó kutya története is szívfacsaró. A rendkívül édes állatnak az utóbbi időben pokoli kínokat kellett kiállnia. Talán az életösztöne segítette, hogy túlélje a borzalmakat.

– Egy ismerősünk ismerőse bukkant rá Nemti község közelében egy bekötőúton a kutyára, melyet egy zsákba rakott bele valaki, majd bekötözte a zsák száját. Szerencsétlen állat addigra valamennyire kiszabadult már és maga után húzta a zsákot – idézi fel a Lokálnak a szörnyű részleteket Márton Istvánné. Az Érted Ugatok Állatvédő Egyesület elnöke szerint borzasztó állapotban volt a kutya.


Forrás: Facebook

– A feje egy kis részen szét volt nyílva, minden bizonnyal a baltával sújtottak le rá. Később tollakat is hányt, így az állatorvos azt gyanítja, hogy valamelyik háznál valószínűleg elkaphatott egy tyúkot és a gazda így bosszulta meg a tettét – mondja lapunknak Mártonné, Szilvia.

Az állatvédő egyesület elnöke szerint koponyaszilánkokat is el kellett távolítani az állat sokktalanítása után, majd össze kellett varrni a sebet. A műtét nagyjából egy órán keresztül tartott. Az állatorvos tájékoztatása szerint a kutya agya is látszódott.

– Megtörtént a rendőrségi feljelentés, Jankó kutyus jelenleg a Noé Állatotthonban gyógyul. Nagyon jó természetű kutyus, később örökbe is lehet majd fogadni – magyarázza Márton Istvánné, aki kéri, hogy akinek ismerős a kutya, vagy bármit tud a bántalmazásról, jelezze a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon.

 

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek