EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Extra

Bárki alá limót ad a MOL

Beindította közösségi autómegosztó szolgáltatását a MOL-csoport. Mostantól 300 kisautó várja azokat, akik a főváros belső részén akarnak eljutni A-ból B-be. A szolgáltatás díja 66 forint lesz percenként, február 25-ig azonban regisztrációs- és havidíj-mentesen, 33 forintos percdíjjal szoktatják rá a limózásra a fővárosiakat.

A MOL-Bubi mintájára, de a lerakópontok jelentette kötelezettség nélkül indítja el „közautó-szolgáltatását” a MOL-csoport, így mostantól ha valaki a főváros belső részén lakik és jellemzően ott is közlekedik, annak nem kell autót vásárolnia. A MOL Limo szolgáltatás révén bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb található közösségi autót. Jelenleg 300-as flotta várja az autózásra vágyókat, amelyekből 100 elektromos, 200 pedig benzines motorral szerelt Volkswagen Up kisautó.


A rendszer egyszerű: a mobilapplikáció megmutatja, hol található a legközelebbi autó, amelyet a regisztrált és nem regisztrált (nekik a percdíj 77 forint) felhasználó is lefoglalhat, akkortól 20 perce van beülni az autóba, amelyet szintén az okostelefon segítségével lehet kinyitni. Nincs üzemanyagköltség, nincs parkolási költség, ezeket a MOL állja a percenkénti 66 forintos díj fejében, amelyet most 30 napig 50 százalékos kedvezménnyel, vagyis percenként 33 forintért kínálnak. Ráadásul az első három hónapban a MOL elengedi a felhasználóknak a 990 forintos havi díjat és az egyszeri 5900 forintos regisztrációs díjat is.

Jelenleg a város tíz kerületét fedi le a MOL Limo szolgáltatási területe, de 2020-ra a főváros közigazgatási határáig szélesítik azt, miközben fokozatosan állítják át a flottát elektromos járműparkra és évente százzal bővítik az igénybe vehető autók számát, vagyis az évtized végére 600 közösségi e-kocsit használhatnak a fővárosiak.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.