2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Befejezik a kiskörút építését

Lassan hat esztendeje, hogy a kiskörút első üteme elkészült (2011) a Hatvan utcától az Arany János utcáig, a második, az Arany János utcától az Erzsébet utcáig tartó szakaszt pedig két éve vehették birtokba a közlekedők.

A debreceni közgyűlés novemberben arról döntött, hogy Debrecen önkormányzata pályázzon a befejező szakasz megépítésére. A város pályázaton nyert 1 milliárd 300 millió forintot a Debrecen nyugati kiskörút befejezésére, így megépítik a kiskörút Hatvan és a Mester utca közötti szakaszát is, emellett kerékpárút-fejlesztésekre is sor kerül. A tervek között szerepel a Bartók Béla  út és a Honvédtemető utca csomópontjától véget érő kerékpárút bekötése a Tanító utcába, illetve a Kar utcán keresztül a Dózsa György úti meglévő létesítménybe.


Folytatódik a kiskörút építése

 

Kerékpársávokat jelölnének ki a  Csap utca, Vendég utca,  Borz utca, Tanító utca, Jókai utca, Csokonai utca, Bajcsy Zsilinszky utca, Simonffy utca; a Tisza István utcán a buszsávokon a Török Bálint utcáig a Török Bálint utca, Vásáry István utca, Kürtös, Zelemér és Postakert utcák vonalain. A teljes beruházás 1 milliárd 409 millió forintba kerülne, korábbi közgyűlési döntés szerint a 109 millió forint önrészt betervezik a 2018-as költségvetésbe. A nyomvonalon lévő ingatlanok megszerzése folyamatban van, 2018-ban megvalósíthatósági és engedélyezési terv készül, a fejlesztéssel pedig 2020 októberére kell végezni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.