EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Extra

Belehalt szörnyű betegségeibe Szöszke – eljárás indult a kutyagazda ellen

Eljárást indított a dunavarsányi önkormányzat egy “gazdi” ellen, Szöszke kutyája ugyanis belehalt a különböző kezeletlen betegségeibe. A Tetovált Állatmentők mindent megtettek, hogy megmentsék az állatot, de Szöszkének esélye sem volt: a lágyéki csigolyáknál egy óriási műthetetlen daganat, mozgásszervi problémák, izomsorvadás, szívférgesség, prosztata megnagyobbodás és egy súlyos aorta tágulat keserítette meg az életét.

– Nem szeretünk ilyen posztokat írni.De a halál is velejárója hivatásunknak, az állatmentésnek. Tudjuk, hogy nem lehet mindenkit megmenteni, de minden egyes kudarc kitép egy darabot belőlünk – kezdték a Tetovált Állatmentők a Facebookon.
– Szöszkét elvesztettük. Eddig nem posztoltunk róla, mert reméltük, hogy valami biztatót is sikerül írnunk, de sajnos későn érkeztünk. Az idős Szöszkét két napja a dunavarsányi önkormányzat kobozta el tulajdonosától és kérték segítségünket az elhelyezésében. A helyszínre érkező hatósági állatorvos sem mondott biztató szavakat, de mint mindig most is hittünk a csodában. Rendőri biztosítással, a jegyzőkönyv megírása után a kutyust elhoztuk tulajdonosától (direkt nem írunk gazdát) és a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet be szállítottuk.
Dr. Olaszy Krisztián és csapata teljeskörűen kivizsgálta Szöszkét, nagyon köszönjük ismét Nekik ódaadó munkájukat!
Szöszkénél nagyon sok probléma derült ki a vizsgálatok és a labor után. Többek között a lágyéki csigolyáknál egy óriási műthetetlen daganat, mozgásszervi problémák, izomsorvadás, szívférgesség, prosztata megnagyobbodás és egy súlyos aorta tágulat, mely miatt szinte pangott benne a vér.
Az étel sem maradt már meg benne, e mellett komoly fájdalmai voltak, mely csak erős fájdalomcsillapítók mellett enyhültek.
Egyetlen választásunk maradt: átsegítjük őt a szivárványhídon, megszabadítva minden szenvedésétől. Nagyon sajnáljuk Szöszke, sajnáljuk, hogy nem tapasztalhattad meg milyen az ha olyan családban élsz ahol nem tárgyként kezelnek, hanem egy szerető család fontos és megbecsült tagja vagy.Nyugodj békében!Az Önkormányzat eljárást indított volt tulajdonosa ellen, reméljük az igazság velünk lesz. Nagyon köszönjük a segítségüket, és köszönjük a dunavarsányi rendőrség segítségét is!


Mit tehetünk? Kihez forduljunk?

A Kutyakötelesség kiadvány tartalmazza hogy milyen hatósághoz kell fordulni, ha azt látjuk hogy egy kutyával nem megfelelően bánnak:


• Illetékes járási hivatal (járási hivatalok elérhetőségei: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek, amennyiben rákattintunk az illetékes megyére, megjelennek
a járási elérhetőségek is)
• Illetékes jegyző
• Illetékes megyei kormányhivatal (kormányhivatalok elérhetőségei: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek)
• Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (ingyenesen hívható zöldszám:06-80-263-244, [email protected])
• Önkormányzati állatvédelmi őrszolgálat
Amennyiben állatkínzást tapasztalunk:
• Illetékes rendőrkapitányság
• Illetékes járási hivatal (járási hivatalok elérhetőségei: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek, amennyiben rákattintunk az illetékes megyére, megjelennek
a járási elérhetőségek is)
• Illetékes megyei kormányhivatal (kormányhivatalok elérhetőségei: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek )
• Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (ingyenesen hívható NÉBIH Zöldszám:06-80-263-244, [email protected])
• Illetékes jegyző
• Önkormányzati állatvédelmi őrszolgálat
Amennyiben az eb fizikai sérülést okozott vagy az eb fizikai vagy pszichikai állapota alapján feltételezhető, hogy az embernek fizikai sérülést okozhat:
• Illetékes jegyző
• Illetékes járási hivatal (járási hivatalok elérhetőségei: http://www.kormanyhivatal.
hu/hu/elerhetosegek, amennyiben rákattintunk az illetékes megyére, megjelennek a járási elérhetőségek is)
Amennyiben kóbor kutyát látunk az utcán:
• Illetékes önkormányzat
A települési – a főváros belterületén a fővárosi – önkormányzat kötelező feladata a település belterületén a kóbor állatok befogása.
Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy valaki a felügyelete alatt álló kutyát:
§ a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni
hagyja,
§ természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya
és a szarvasgomba-kereső kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy
kóborolni hagyja,
§ szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön – vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – szállítja,
§ élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre – vakvezető,
illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – beenged,
illetőleg bevisz
• Illetékes járási hivatal, mint általános szabálysértési hatóság

 

Nem szeretünk ilyen posztokat írni…De a halál is velejárója hivatásunknak, az állatmentésnek. Tudjuk, hogy nem lehet mindenkit megmenteni, de minden egyes kudarc kitép egy darabot belőlünk.Szöszkét elvesztettük.Eddig nem posztoltunk róla, mert reméltük, hogy valami bíztatót is sikerül írnunk, de sajnos későn érkeztünk.Az idős Szöszkét két napja a dunavarsányi önkormányzat kobozta el tulajdonosától és kérték segítségünket az elhelyezésében. A helyszínre érkező hatósági állatorvos sem mondott bíztató szavakat, de mint mindig most is hittünk a csodában. Rendőri biztosítással, a jegyzőkönyv megírása után a kutyust elhoztuk tulajdonosától (direkt nem írunk gazdát) és a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet be szállítottuk. Dr. Olaszy Krisztián és csapata teljeskörűen kivizsgálta Szöszkét, nagyon köszönjük ismét Nekik ódaadó munkájukat!Szöszkénél nagyon sok probléma derült ki a vizsgálatok és a labor után. Többek között a lágyéki csigolyáknál egy óriási műthetetlen daganat, mozgásszervi problémák, izomsorvadás, szívférgesség, prosztata megnagyobbodás és egy súlyos aorta tágulat, mely miatt szinte pangott benne a vér. Az étel sem maradt már meg benne, e mellett komoly fájdalmai voltak, mely csak erős fájdalomcsillapítók mellett enyhültek.Egyetlen választásunk maradt: átsegítjük őt a szivárványhídon, megszabadítva minden szenvedésétől. :(Nagyon sajnáljuk Szöszke, sajnáljuk, hogy nem tapasztalhattad meg milyen az ha olyan családban élsz ahol nem tárgyként kezelnek, hanem egy szerető család fontos és megbecsült tagja vagy.Nyugodj békében!Az Önkormányzat eljárást indított volt tulajdonosa ellen, reméljük az igazság velünk lesz.Nagyon köszönjük a segítségüket, és köszönjük a dunavarsányi rendőrség segítségét is!ADJUNK EGYÜTT ESÉLYT, AZ ESÉLYTELENEKNEK…Bankszámlaszám: 10918001-00000071-62750004Külföldről: IBAN: HU94 1091 8001 0000 0071 6275 0004SWIFT: BACXHUHBPayPal ([email protected])Adhat vonalunk 13600/55-öskód#tetovaltallatmentok #adhatvonal #segitshogysegithessunk

Posted by Tetovált Állatmentők Egyesület on Freitag, 26. Januar 2018

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Napi 40 ezret költött Curtis drogra

    Napi 40 ezret költött Curtis drogra

    Curtis úgy döntött végleg leszámol a démonjaival és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen vannak, akik megjárták a drogpoklot,  de sikerült felállniuk a padlóról és azóta sikert sikerre halmoznak.

  • Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

    Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

    Megszületett Gór Nagy Mária negyedik unokája. A színésznő elsírta magát, mikor megtudta, hogy kisebbik fia, András édesapa lett, bár a rengeteg teendő mellett még nem volt ideje meglátogatni a család legújabb tagját.