EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Veszprém

Beszélgetés az olvasólámpa alatt

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan folytatódott a Művészetek Háza Olvasólámpa című irodalmi sorozata, melynek Szabó T. Anna író, költő, műfordító volt a vendége múlt csütörtökön a Dubniczay-palotában.

Beszélgetőtársa Éltető Erzsébet irodalmár volt. A szerző kifejtette: szerencsés az a gyermek, akinek felolvasnak, és megfigyelése alapján akinek sok verset olvasnak, abból költő lesz, akinek több prózát, abból író. Az Olvasólámpa című rendezvény célja, hogy kortárs költők műveit a szerzők tolmácsolják az olvasók felé.

Ezúttal is sokan gyűltek az olvasólámpa köré (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.